• Michael Floor

Pianist Ivo Janssen speelt in Broeker kerk

BROEK IN WATERLAND Ivo Janssen, één van de beste Nederlandse pianisten, speelt op vrijdag 1 maart om 20.00 uur speciaal voor Steunpilaren (donateurs) van de Broeker kerk. Om ook anderen over de streep te trekken de kerk te ondersteunen, is dit concert zelfs voor iedereen gratis toegankelijk.

Sinds 2018 is de Stichting Broeker Kerk eigenaar van het kerkgebouw van Broek in Waterland. De stichting doet er alles aan om dit historische gebouw te behouden en wil daarnaast ook de functie van de kerk als ontmoetingsplek van en voor de hele Broeker gemeenschap - en de regio Waterland - stimuleren. Dat gebeurt met activiteiten zoals concerten, een literair café, exposities en in de zomer de openstelling van de kerk met een terras.

Ruim honderd vrijwilligers uit Broek zetten zich voor het kerkgebouw in. Het Steunpilarengilde doet er alles aan donateurs aan te trekken, want financiële hulp is hard nodig om de ambities waar te maken.


Met het concert op 1 maart hoopt het Steunpilarengilde nog veel meer mensen te overtuigen om de kerk met een bijdrage te steunen. Ivo Janssen speelt voor de pauze verschillende werken van Bach, na de pauze volgt Canto Ostinato van Ten Holt. Het volledige programma is te vinden op www.broekerkerk.nl/agenda.