• Ondernemers willen meer parkeerplekken in de binnenstad.

    Johan Koopmans

Petitie tegen parkeertekort

PURMEREND Roy Faber, eigenaar van Brasserie 1434 op de Koemarkt, is het tekort aan parkeerplaatsen in de Purmerendse binnenstad beu. Faber staat hier niet alleen in, want ook collega-ondernemers hebben last van het verdwijnen van parkeerplekken op het Nuka terrein en nu ook parkeergarage 't Lammetje. De ondernemers hebben de handen ineen geslagen en zijn de online petitie gestart 'Petitie tegen parkeertekort Purmerend'. De petitie wordt dinsdag 12 februari om 19.00 uur aangeboden aan de gemeente.


'Toen ik in maart 2018 de brasserie opende, was er nog voldoende parkeerplek. Maar sinds de bouw van de Markthal zijn de parkeerplaatsen op het Nuka terrein verdwenen en nu is ook parkeergarage 't Lammetje gesloten. Volgens mij zijn er zo'n 700 parkeerplekken weg. Dat voel je als ondernemer. En niet alleen ik, mijn collega-ondernemers lopen ook inkomsten mis omdat klanten weg blijven omdat ze geen parkeerplek kunnen vinden aldus Faber.

Ruim 600 mensen hebben de online petitie ondertekend. 'Dat worden er alleen nog maar meer, want de petitie loopt nog een week. Al 100 mensen hebben toegezegd om dinsdag 12 februari om 19.00 uur bij het stadhuis aanwezig te zijn. Wij hopen met zoveel mogelijk mensen aanwezig te zijn, zodat wij naar de gemeente toe echt een signaal kunnen afgeven.'

Faber benadrukt dat de actie geen aanleiding moet geven voor het veroorzaken van conflicten of geweld. 'Ik ben een positief ingesteld mens en vele ondernemers en andere betrokkenen met mij. Dus wij willen op een rustige manier onze stem laten horen en hopelijk samen met de gemeente een oplossing vinden met betrekking tot het parkeerbeleid. Want dit heb ik in een andere stad nog nooit meegemaakt, dat gasten wegblijven omdat er simpelweg niet voldoende parkeerplaatsen zijn', zo besluit de ondernemer.