• Bibliotheek Waterland

Spreekuur voor mensen met een zichtbeperking in bibliotheek

PURMEREND In de bibliotheek aan de Waterlandlaan gaat, op initiatief van de Oogvereniging, eind augustus een spreekuur van start voor mensen met een zichtbeperking die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan. Martine Muizelaar woont in Purmerend en is regio coördinator van de Oogvereniging. De komende drie maanden zal zij maandelijks in de bibliotheek spreekuur houden.


Tijdens het spreekuur krijgen mensen met een zichtbeperking informatie over het zoeken van vacatures en tips voor het solliciteren. Bijvoorbeeld hoe je een werkgever laat inzien dat je ondanks een visuele beperking een waardevolle medewerker kunt zijn. Ook kan de consulent van de Oogvereniging vertellen welke subsidies werkgevers kunnen krijgen. De spreekuren worden gehouden op woensdag 28 augustus van 14.00 tot 16.00, woensdag 25 september van 18.00 tot 20.00 uur en op woensdag 23 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland.


BETAALD WERK Martine Muizelaar heeft zelf een zichtbeperking en vond onlangs een nieuwe baan bij KNGF geleidehonden op het secretariaat van fondsenwerving en communicatie. Ze was daar al bekend als ambassadeur en vrijwilliger. Nu heeft zij daar betaald werk omdat de afdelingsmanager in haar de juiste kandidaat zag voor de openstaande vacature van dat moment. Hoe Martine dit voor elkaar heeft gekregen komt ze vertellen tijdens de Walk & Talk bijeenkomst van september in de bibliotheek.

NETWERKBIJEENKOMST Walk & Talk is de maandelijkse netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden in de bibliotheek. De bijeenkomst met speciale gast Martine Muizelaar is op donderdag 5 september van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is vrij.

De bibliotheek is gevestigd aan de Waterlandlaan 40 in Purmerend.