Glasvezelvoorbereiders langs de deuren in Middenbeemster

MIDDENBEEMSTER Glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL gaan vanaf maandag 19 augustus bij de woningen in Middenbeemster langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

Glasvezelvoorbereider Marco legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: "Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Ik kijk daarbij naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning." 

Alle woningen binnen het aansluitgebied van Middenbeemster worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck opwww.kpnnetwerk.nl zien inwoners of hun woning ook wordt aangesloten.

Op woensdag 28 augustus houdt KPN NetwerkNL tussen 16.00 en 20.00 uur een Glasvezeldag bij Brasa Bar & Kitchen op Rijperweg 83 in Middenbeemster. Tijdens deze dag komen inwoners alles te weten over glasvezel in hun wijk. Daarnaast kunnen inwoners voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 21 augustus elke woensdag van 12.00 tot 18.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt aan de Rijperweg, ter hoogte van de DEEN. Inwoners kunnen de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven voor updates over glasvezel om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.