• Augurkenloods in Zuidoostbeemster.

    Historisch Genootschap Beemster

Ontwikkeling van Zuidoostbeemster in beeld

MIDDENBEEMSTER Op uitnodiging van het Historisch Genootschap Beemster nemen Cor en Lida Roet belangstellenden mee op een historische wandeling door de bebouwde kom van Zuidoostbeemster in de jaren 1900 tot 1960. De eerste historische beeldpresentatie is op donderdag 21 februari om 20.00 uur in Onder de Linden aan de Middenweg 150 in Middenbeemster.

TUINDERS Vroeger was Zuidoostbeemster een tuinders gebied, maar in de loop der jaren kwamen er steeds meer nieuwbouwwoningen waardoor de tuinders praktisch verdwenen en de woningen verrezen. Zuidoostbeemster groeide, er kwam meer middenstand. Zo veranderde langzamerhand het beeld van het dorp van een tuinders gebied naar een dorp met kleine winkels.

ONTWIKKELING Op uitnodiging van het Historisch Genootschap Beemster laten Cor en Lida Roet de hele ontwikkeling en verandering van Zuidoostbeemster aan de hand van oude foto's zien.

Mensen die deze fotoavond van het Historisch Genootschap Beemster graag willen bijwonen, zijn van harte welkom op: donderdag 21 februari, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Onder de Linden aan de Middenweg 150 in Middenbeemster, maandag 11 maart, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in de Z-inn Kapel aan de Pr. Wilhelminasingel 37A in Zuidoostbeemster en op donderdag 21 maart, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) eveneens in Onder de Linden aan de Middenweg 150 in Middenbeemster.

Reserveren voor het bijwonen van de historische beeldpresentatie is verplicht en kan via: info@historischgenootschapbeemster.nl of telefonisch via 0299-673500 (Hilda Reijm), onder vermelding van naam, datum en aantal personen. Voor leden van Historisch Genootschap Beemster, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), is de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50.

Voor wie op deze avond lid wordt van Historisch Genootschap Beemster is de entree alsnog gratis.