• BPD

Onthulling bouwbord appartementen op golfbaanterrein

PURMEREND Wethouder Thijs Kroese van de gemeente Purmerend, Martijn Hemmer van gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) en directeur Wolter Pelt van BurgGolf hebben maandag het bouwbord onthuld met de afbeelding van het appartementengebouw dat op het golfbaanterrein in Purmerend zal verrijzen.


Daar waar ooit een voorname boerderij stond, komt tussen de glooiende graslanden nu een statig landhuis met 12 royale koopappartementen met bijbehorende parkeerplaatsen. De appartementen hebben een woonoppervlakte tussen 135 en 260 m2. De architectuur van dit landhuis ademt de sfeer van de voormalige landgoederen in de Purmer.

De naam Westerzicht dankt het gebouw aan de naastgelegen Westerweg. Het ontwerp van het gebouw is reeds voorgelegd aan en goedgekeurd door de Welstandscommissie.

BESTEMMINGSPLAN De gemeente Purmerend heeft inmiddels de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan in ontwerp goedgekeurd. Tot en met 4 juli jl. lagen de stukken ter inzage. De planning is nu dat de gemeenteraad in september of oktober van dit jaar besluit over het bestemmingsplan voor deze ontwikkeling. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan dan vaststelt, kan daarna de omgevingsvergunning worden verleend.

Geïnteresseerden voor de 12 appartementen kunnen zich nu al inschrijven op www.nieuwbouw-golfbaanpurmerend.nl.

Belangstellenden zullen via een nieuwsbrief geïnformeerd worden over het moment waarop de verkoop start.