• Het nieuwe speelplein vanuit verschillende hoeken gefotografeerd.

    KC Willem Eggert

Kindcentrum Willem Eggert blij met nieuw speelplein

PURMEREND De kinderen van KC Willem Eggert werden direct na de zomervakantie verrast toen zij de eerste schooldag een compleet nieuw ingericht speelplein aantroffen. Vorig schooljaar sloegen kinderen, ouders en medewerkers de handen succesvol ineen om de bekostiging voor de nieuwe inrichting rond te krijgen. en niet zonder succes er werd maar liefst €30.000 ingezameld.

In november vorig jaar besloot de leerlingenraad van KC Willem Eggert dat het tijd was om het plein te voorzien van een nieuwe inrichting. "Hoewel het plein een mooie locatie kent aan 'Het hertenkamp' en omringd wordt door prachtige bomen, werden kinderen onvoldoende uitgedaagd tot bewegen", aldus directeur Linda Hanraads. "De leerlingenraad inventariseerde de wensen en presenteerde al snel een plan aan alle partijen binnen het kindcentrum. Onder het mom van 'We dragen allemaal een steentje bij' werden er door alle groepen binnen het kindcentrum acties op touw gezet om geld in te zamelen."

Zo bakten de kinderen van de kinderopvang koekjes die zij in de buurt verkochten en organiseerden de onderwijsgroepen acties zoals het schrijven en verkopen van een boek, het organiseren van een voorstelling of vrijmarkt, het inzamelen van lege flessen en het verkopen van kunstwerkjes. Een groep enthousiaste ouders benaderden sponsoren en organiseerden samen met het team en SPURD een sponsorloop die op 29 maart 2019 plaatsvond. "Het kindcentrum, waar het gevoel van saamhorigheid groot is, bleek succesvol..."

Het kindcentrum heeft laten zien dat er veel mogelijk is wanneer de handen ineen geslagen worden. Er werd maar liefst €30.000 bij elkaar gespaard, waardoor alle wensen van de kinderen van KC Willem Eggert in vervulling konden gaan. "Onderwijs én opvang, kinderen, medewerkers én ouders, kleine én grote sponsoren.. alle partijen hebben het samen mogelijk gemaakt om iets moois met elkaar neer te zetten. … en daar zijn we ontzettend trots op besluit Hanraads. 

Alle sponsoren, kinderen en ouders van KC Willem Eggert zijn zaterdag 14 september vanaf 15.00 uur van harte welkom bij de officiële opening van het nieuwe plein.