• Bibliotheek Waterland

Onderwijs van de toekomst in de bieb

PURMEREND Sinds het voorjaar van 2017 is het Twaanlab gevestigd in de bibliotheek Purmerend. Na de zomervakantie begint het Twaanlab met de Twaanlab clubs. In deze clubs kunnen kinderen en jongeren die ontwerper, architect, online tv-maker, programmeur of uitvinder willen worden in verschillende periodes werken aan meerdere projecten.

In het TwaanLab leren jongeren werken met (de nieuwste) digitale technieken zoals programmeren, digitaal ontwerpen, 3D printen en online tv-maken. Tientallen technische denkers, creatievelingen, knutselaars en wizzkids heeft het Twaanlab de afgelopen anderhalf jaar bij elkaar gebracht. Hoog tijd voor een upgrade vindt oprichter Toine Rohner.

CLUB In eenTwaanlab club krijgen de deelnemers de mogelijkheid zelf sturing te geven aan de inhoud van de lessen. Ook is er ruimte voor individuele begeleiding en het opbouwen van een portfolio van zelfgemaakt werk.

In de tweede week van september starten er drie clubs. Op woensdag de Code:Club, donderdag Art:Tribe en op vrijdag YouTube:Squad. In de clubs wordt wekelijks samen met de andere jonge digitale talenten gewerkt en getraind. Om mee te doen aan de TwaanLab clubjes maakt het niet uit of je nog geen ervaring hebt met de techniek, of juist al heel veel.

BEGELEIDING Leden van de Twaanlab club krijgen wekelijks van 15.30 tot 17.00 uur les en begeleiding. Één uur voorafgaand aan de les is het TwaanLab al geopend. Op dat moment kan er gewerkt worden aan de eigen projecten, tips vragen aan Toine of gewoon samen zijn met andere clubgenoten.

Tijdens vakanties is er geen les maar zijn er extra activiteiten in het Twaanlab zoals workshops en gamemiddagen waarbij de verschillende clubs kunnen mixen.

Kijk voor meer informatie e/ of inschrijving op: www. twaanlab.nl.