• Els Broers

Ondernemerstalkshow in De Purmaryn

PURMEREND In de kleine zaal van theater De Purmaryn vindt maandag 17 juni de vijfde editie van de ondernemerstalkshow NV Purmerend plaats. De door Rosalie Smit en Jaap Sluis te interviewen gasten komen uit het lokale bedrijfsleven en onderwijs. Er wordt gesproken over onder meer de nieuwbouw van het Horizon College in Purmerend en de PurmerValley Hackaton op 19 juni. De NV Purmerend is gratis toegankelijk. Na de inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats en kan er aansluitend tot 19.00 uur worden nagepraat en geborreld.

De talkshow is een initiatief van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) en het Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland. Op basis van korte interviews wordt het ondernemen in stad en streek belicht. Behalve de O van Ondernemen komt ook de O van Onderwijs aan bod.

Maandag 17 juni komt Bart Kuipers namens PurmerValley vertellen hoe programmeurs, consultants, marketeers en studenten zich tijdens de twee dagen later te houden Rabobank Hackaton over een complex vraagstuk op het gebied van duurzaamheid buigen. Dat gebeurt zowel individueel als in teamverband. Het gaat niet om het hacken van computers, maar om het samen zoeken naar een oplossing (vaak ict-gerelateerd) voor een probleem. Op die manier wil PurmerValley met steun van de Rabobank jongeren, bedrijven en het onderwijs met elkaar verbinden.

In Purmerend krijgt dat onderwijs een forse impuls dankzij de na de zomer te openen nieuwbouw van het Horizon College. Tijdens de NV Purmerend vertelt directeur Arjan Vethman hoe dit project de koppeling tussen Ondernemen en Onderwijs verder kan versterken en welke rol bedrijven daarbij kunnen spelen. Verder worden diverse ondernemers geïnterviewd onder wie Tom van der Scheun die met Tom's Modelauto's wereldwijd succesvol is met de verkoop van miniaturen.

De NV Purmerend is gratis toegankelijk. Belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via info@nvpurmerend.nl onder vermelding van een bedrijfs- of organisatienaam en het aantal bezoekers. Zij zijn vanaf 16.30 uur welkom in de Purmaryn.