• Deelnemers aan de start van de 5km lange Nightrun Purmerend

    Aangeleverd

Nightrun Purmerend 2018

PURMEREND Zo'n 500 mensen lopen zaterdag 15 december de Nightrun 2018. 'Het is een sportief en gezellig evenement, een funloop. Als je dan dat lint van lopers met lichtjes door de wijk ziet gaan, is dat echt wel even een kippenvel moment', zegt een enthousiaste Kees van Rijn van Atletiekvereniging NEA Volharding.

'Wij organiseren dit samen met Spurd en Runnersworld Hoorn. Iedereen is welkom, maar moet zich wel van te voren opgeven. Dat kan op www.inschrijven.nl.'

Ernst Buning

HOOFDLAMPJES Het evenement begint om 18:00 uur met de inschrijving van de kidsrun. De kinderen starten om 19:00 uur en blijven op de atletiekbaan. Ze doen drie rondjes van 400 meter. Om 19:30 trekt een lange sliert van deelnemers met hoofdlampjes vanuit de atletiekbaan door de sportbuurt in Purmerend langs een parcours van 5 km. Het evenement wordt afgesloten met een drankje en iets lekkers en een gezellig samenzijn met muziek met een DJ.

BETROKKEN BUURT 'Toen we vorig jaar de wijk ingingen, wisten de bewoners nog niet wat ze te wachten stond. Maar bij het tweede rondje staken bewoners spontaan de kerstverlichting aan en klonk er muziek vanuit auto's. Dat was een geweldige actie. Dit jaar gaan we in de buurt flyeren en vragen we de bewoners weer de kerstverlichting en tuinverlichting aan te doen en voor muziek te zorgen. Zo'n betrokkenheid van de buurt maakt de Nightrun extra bijzonder', aldus Kees van Rijn.

VRIJWILLIGERS 'Dit evenement is natuurlijk alleen mogelijk door de inzet van een grote groep vrijwilligers. Zo steken vrijwilligers de waxinelichtjes langs het parcours aan, hebben we verkeersregelaars en vrijwilligers die gediplomeerd EHBO-er zijn. Echt fantastisch dat deze mensen zich willen inzetten.'

INFORMATIE

Tijd: zaterdagavond 15 december vanaf 18:00 uur.

Nightrun start om 19:30 uur

Locatie: Atletiek Vereniging NEA Volharding

Sportpark 'De Munnik'

Flevostraat 249 in Purmerend.

Inschrijven op www.inschrijven.nl

Het inschrijfgeld (€7,50) is inclusief een goody bag, een verlichtingspakket, een consumptiebon en Runnersworld kortingsbon.

Kinderen kunnen zich vanaf 18:00 uur inschrijven. Kosten: €2,50