• Rock and Roll middag in inloop café

    Han Giskes

Niets moet, alles mag

PURMEREND Elke derde zondag van de maand komen z'n 20 alleengaande mannen en vrouwen tussen de 60 en 70 jaar bij elkaar in het inloopcafé aan de Burgermeester Kooimanweg 11 in Purmerend. 'Het is heerlijk om met elkaar een gezellige middag te hebben. Veel van onze bezoekers hebben hun partner verloren en vooral op zondag willen de muren nog weleens op je afkomen', zegt Rinksje, één van de organistoren van het inloopcafé. Samen met Tonnie, Gonnie en Nel vormt zij het team van gastvrouwen. Zij zorgen voor de hapjes en drankjes en het thema van de maand.

Ernst Buning

RELAXTE SFEER We bestaan nu een jaar en hebben al een live optreden van een gitarist gehad, een demonstratie van tangodansen en een heerlijke Rock & Roll middag (zie foto) waarin we lekker op muziek van oude rock hits aan het dansen waren! Het gaat er bij ons om met elkaar een gezellige middag te hebben, nieuwe mensen te leren kennen. Niemand is persé uit op een nieuwe relatie. Dat geeft een relaxte en informele sfeer. Ons motto is dan ook 'Niets moet, alles mag'.

THEMA Elke maand hebben we een ander thema, zoals een High tea, een wijn en bierproeverij, buitenlandse hapjes, een film of een wandeltocht. Van tevoren sturen we dat per email aan de mensen die al eerder zijn geweest. Laatst hadden we als thema 'Oud Hollandse spelletjes'. We dachten dat dit misschien te oubollig was, maar de opkomst was prima en we hebben ontzettend veel lol gehad', aldus Rinskje.

Tonnie voegt hier nog aan toe: 'Natuurlijk kunnen de bezoekers ook zelf thema's aandragen. Zo kwam iemand vorige maand spontaan met een prachtig gedicht over de herfst. Ook zie je binnen de bezoekers een sociale cohesie ontstaan. Toen we hoorden dat iemand flink ziek was, werd spontaan geregeld dat we met z'n allen een kaart gingen sturen.'

SAMEN DINGEN DOEN Tijdens de bijeenkomsten ligt er altijd een map met wat er de komende tijd in Purmerend en omgeving allemaal te doen is.

De map wordt goed bekeken, er wordt met elkaar over gesproken. Vaak worden ter plekke concrete afspraken gemaakt om samen iets te ondernemen.

FEESTDAGEN 'De feestdagen zijn voor sommige alleengaanden een moeilijk tijd. Daarom organiseren wij aanstaande zondag 17 december een speciale Kerstbrunch. Iedereen neemt iets te eten mee en wij zorgen voor de drankjes.

Via de email coördineren we dat een beetje, zodat we niet te veel van hetzelfde krijgen. Het wordt gegarandeerd een gezellige middag. Iedereen is welkom!', aldus Rinskje.

INFORMATIE Het inloopcafé is elke derde zondag van de maand van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Aanstaande zondag speciale Kerstbrunch.

Plaats: Burgermeester Kooimanweg 11, Purmerend

Email:

rinskjevanrooijen@kpnplanet.nl