• Sick Sabbath, een Black Sabbath tribute band, betreedt om 19.00 uur het podium.

    Sick Sabbath

Jubileumeditie Parckpop

ILPENDAM Parckpop wordt dit jaar voor de dertigste keer gehouden. De jubileumeditie van het muziekfestival is op zondag 18 augustus. Plaats van handeling is zoals altijd het Burgemeester van Oorschotplantsoen in Ilpendam.

Daar was in 1990 ook de eerste editie van Parckpop. Toen nog met 1 podium en 8 bands, met ruim duizend bezoekers. Door de jaren heen is het festival uitgegroeid tot een regionaal fenomeen. De doelstellingen van Parckpop zijn in al die jaren niet veranderd: de toegang is gratis, het draait vooral om de gezelligheid, bands spelen voor de eer en het publiek en het festival wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers.

De dertigste editie is toch iets anders dan de voorgaande jaren: het festival stopt dit jaar vanwege nieuwe vergunningsvoorschriften niet om middernacht, maar om 22.00 uur. Neemt niet weg dat er nog altijd acht uur lang genoten kan worden van de meest uiteenlopende muziekstijlen, een hapje en een drankje of gewoon een gezellig praatje met oude bekenden.

Parckpop 2019 wordt om 14.00 uur afgetrapt door Channel 30 uit Landsmeer. Het tweede halfuur is voor Thumbs Up uit Volendam. Wolfcoat uit Ilpendam en omstreken brengt vanaf 15.00 uur alternatieve rock. De bandleden van No Budget uit Purmerend komen al jaren als bezoekers naar Parckpop, maar speelden er nog nooit. Nu dus wel. Vanaf 16.00 uur is The Cruz uit Purmerend aan zet. Quatre Vins uit Purmerend speelt sfeervolle semi-akoestische covers. Een opvallende naam in de line-up is Soylent Green uit Purmerend. De groep speelde begin jaren 90 al op Parckpop. Nu zijn het vijftigers en weer helemaal terug. Het middagprogramma wordt om 17.30 uur afgesloten door de Ilpendamse coverband Nada Colada.
Het internationale gezelschap The Killjoys laat vanaf 18.00 uur een bijzondere mix horen. Daarna staat Ted Bos & The Remains uit Edam op het podium, gevolgd door de Purmerendse tributeband Sick Sabbath. Om 19.30 uur kan er gedanst worden op de zwoele klanken van Wrldbeat uit Ilpendam. Vanaf 20.00 uur is het de beurt aan de Ilpendamse Parckpop-veteranen van A Few Dutch And A Welshman. Spirit uit Ilpendam is ook terug na vele jaren weggeweest. Om 21.00 uur speelt The Pack uit Edam een set vol eigen rockers. Afsluiter van de jubileumeditie is de Ilpendam All Star Band: bekende muzikanten uit het dorp brengen wereldberoemde hits.
Kijk ook op: www.parckpop.nl.