Museumdagen voor kinderen

MONNICKENDAM Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam heeft ook dit jaar in de kerstvakantie weer leuke activiteiten voor kinderen. In de eerste week van de kerstvakantie kunnen zij drie middagen bouwen aan een grote maquette van de oude haven met huisjes, boten en wat ze maar leuk vinden. In de tweede week zijn er verschillende workshops zoals muziek maken, creatief boetseren met kunstenaar Malisca Muller of leren hoe je een reportage maakt onder leiding van omroep PIM.

Op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december kunnen kinderen (6-12 jaar) 's middag van 13.30 tot 16.30 samen knutselen aan een grote maquette van de oude haven.

Er is begeleiding aanwezig en het museum zorgt voor voldoende materiaal om te knippen, plakken en verven. Deze maquette blijft nog een tijdje in de Juniorzaal staan om door iedereen te laten bewonderen.

In de tweede week van de kerstvakantie beginnen we op dinsdag 2 januari om 14.00 tot 15.30 met de workshop muziek maken (8-12 jaar) onder leiding van Riek Klok en Henny van Geemen. Wat zij gaan doen is een verrassing maar er zal zeker ook af en toe gezongen worden.

Op woensdag 3 januari komt kunstenaar Malisca Muller van 13.30 tot 16.30 boetseren met kinderen van 6 tot 12 jaar. Malisca maakt al ruim veertig jaar prachtige beeldjes en is aangesloten bij de Waterlandse Kunstkring.

Tenslotte zijn kinderen van 6 tot 12 jaar welkom op donderdag 4 januari van 13.30 tot 16.00 om van omroep PIM te leren hoe zij een reportage kunnen maken. Zij krijgen uitleg over de camera, hoe je een interview moet doen en mogen zelf een reportage proberen te maken.

Voor de workshops muziek maken, boetseren met Malisca en Omroep PIM kunt u zich inschrijven via info@despeeltoren.nl of vanaf het weekend voor kerst opgeven aan de balie of even bellen naar 0299-652203. Tijdig aanmelden is noodzakelijk want helaas geldt hier vol is vol, maximaal 10 kinderen per workshop. En op alle dagen in de kerstvakantie kunnen kinderen natuurlijk altijd de Museumspeurtocht doen.

Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4, Monnickendam. 0299-652203. Alle museumactiviteiten voor kinderen 2 euro, inclusief entree, ouders betalen 4,50 euro.