• Damclub Purmerend

Middelie damkampioen

PURMEREND Obs Middelie heeft De Nieuwe Wereld verslagen tijdens de 45e editie van het VSB – Scholendamkampioenschap Purmerend & Omstreken 2018.

De finaleavond van het VSB- Scholendamkampioenschap vond vrijdag plaats in Wijkplein Where. Obs Middelie 1 wist in de allesbeslissende slotwedstrijd tegen concurrent De Nieuwe Wereld met een maximale score te winnen en pakte daarmee, onder leiding van coach Harry Klok, de titel af van De Nieuwe Wereld.
Het tweede team van Middelie deed ook goede zaken met een derde plaats in de eindstand, waarmee dit team zich ook plaatste voor het Noord-Hollands kampioenschap.
Wheermolen 2 wist zich ook te plaatsen door een knappe overwinning in de laatste ronde op De Nieuwe Wereld 3.
De 3 teams van De Nieuwe Wereld grepen net naast de prijzen met een vierde, vijfde en zesde plaats in de eindklassering.

De eerste drie teams gaan nu volop in training en mogen op 2 maart uitkomen in Heerhugowaard in het Noord-Hollands kampioenschap en wat misschien de opstap kan worden voor het Nederlands kampioenschap later het jaar. Damclub Purmerend'66 kon weer terugzien op een geslaagd toernooi.