• Mixed Hockey Club Purmerend viert het 40-jarig bestaan.

    MHCP
  • Sinds 1980 wordt er gespeeld op sportpark De Munnik.

    MHCP

MHCP viert lustrum

In 1970 ontstond al het initiatief om een hockeyvereniging op te richten maar pas 8 jaar later, om precies te zijn op 17 april 1978, was het zover. De Mixed Hockey Club Purmerend (MHCP) was een feit en sloot zich aan bij de KNHB.

Vincent Jansen

Na wat omzwervingen belandde MHCP op haar huidige locatie: sportpark De Munnik.

Sportpark De Munnik werd toen gerealiseerd dankzij een bijzondere subsidieregeling voor welzijnsvoorzieningen. In 1978 werd met de aanleg gestart en op 14 juni 1980 werd het complex officieel geopend. Destijds waren naast de atletiekvereniging, ook nog de cricket- en wielervereniging op het terrein gevestigd. Vandaag de dag deelt MHCP echter de mooie locatie met NEA Volharding en de Purmer Boulers (jeu de boule).

KUNSTGRAS In 1988 werd het eerste kunstgrasveld aangelegd door de gemeente. Hoewel het veld ook eigendom is van de gemeente, heeft MHCP wel altijd een aanzienlijk deel bekostigd.

Op het huidige veld 1 ligt sinds september 2017 inmiddels het derde kunstgrasveld. Dit is een zogenaamd 'semi veld', maar in de zomervakantie zal er gestart worden met de renovatie van veld 2, wat een volledig 'waterveld' zal worden. Hiermee doet de vereniging een grote stap richting professionalisering, want een waterveld is in de hockeywereld zonder meer 'het summum'.

BESTUUR De vereniging is dan ook vastbesloten om MHCP nog groter en nog beter te maken. In januari 2017 is het voltallige bestuur vervangen voor een nieuw bestuur. Dit bestuur, bestaande uit 9 vrijwilligers en gepassioneerde ouders, heeft een frisse kijk op de organisatie.

De realisatie van het waterveld is daar een voorbeeld van. Hiermee komt men tegemoet aan de wens om MHCP een club van betekenis te laten worden in de nationale hockeywereld. De Dames-1 en de Heren-1 spelen beide 2e klasse, maar de vereniging wil met name de kwaliteit van de jeugd een 'boost' geven. Zo is het bestuur bezig met het aanstellen en opleiden van KNHB-gecertificeerde trainers voor ieder jeugdteam. MEER LEDEN Op dit moment telt MHCP 550 leden. Maar als het aan het huidige bestuur ligt, is er zeker ruimte voor meer. Ieder jaar organiseert MHCP bijvoorbeeld schoolhockey. Via de Spurd-jeugdsportpas kunnen scholieren van de basisschool zich inschrijven voor 4 dagen training. Dit heeft al geleid tot veel nieuwe leden. Wat MHCP naar eigen zeggen zo leuk maakt, is dat het een echte familieclub is. Van jong tot oud biedt MHCP plezier in het hockeyspel.

Ook worden er jaarlijks talententrainingen gegeven door de Dames-1 en Heren-1. Maar misschien nog wel het meest bekend, zijn de hockeyfeesten. Elk jaar wordt een 3-daags hockeykamp gehouden op de club, georganiseerd door 'nationale sportkampen'. Dit is voor ieder lid van MHCP weer een hoogtepunt. Bovendien zijn er onder de tieners al veel liefdes ontstaan, zegt de club met een knipoog.

SLOTFEEST Wie lid wordt van MHCP komt dus in een gezellige, maar fanatieke hockeyclub. Naast sporten is er ook genoeg ontspanning. Zo houdt MHCP leuke feesten voor haar leden en aanhang. Het Lentebokfeest maar ook het Bier- en Beaujolaisfeest, zijn inmiddels bekende feesten onder de clubleden.

Al met al is MHCP al 40 jaar een Purmerends begrip. Op 30 juni viert het daarom het lustrum met een groot slotfeest. Ten tijde van dit schrijven is het programma nog geheim, maar ook voor niet-leden zal er iets leuks worden georganiseerd.

Interesse in hockey? Kijk dan op de website van de vereniging: www.mhcp.nl