• Tonia Tervoort en Joke van Groningen.

    Chris de Vries

Met een goed doel op vakantie

PURMEREND Een vakantie is voor veel mensen een tijd om te ontspannen, maar niet voor Joke van Groningen van stichting Krea Afrika, een stichting die zich inzet voor kinderen in het kinderopvang en weeshuis Langbos in Zuid-Afrika.

Chris de Vries

Joke vertrok voor het eerst in 2013 naar Langbos, het lot van deze kinderen greep haar direct aan. De Purmerendse gaat nu om de twee jaar op werkvakantie naar Zuid-Afrika.

VERKOOP Al tien jaar verkoopt zij zelfgemaakte artikelen voor het goede doel. Voorheen werd de opbrengst geschonken aan onder andere de dierenambulance, de Speelkraam en Unicef. Nu aan Krea Afrika.

ODION Joke van Groningen is coördinator bij Odion. De artikelen die deels door mensen van Odion en deels door vrijwilligers worden gemaakt, zijn te koop in een winkeltje in het gebouw de Noordster van Odion aan de Landsmeerstraat 3. De winkels is open op dinsdag van 13.00 tot 15.30 uur en woensdag van 10.00 tot 14.00 uur.

'We staan ook wel op markten en braderieën waar we met veel mensen in contact komen en ons goede doel uitleggen', zo vertelt Joke.

Een collega, de in Zuid-Afrika geboren Tonia Vervoort, stelde voor om de opbrengsten te bundelen en te schenken aan 1 goed doel, dat werd na goed overleg het huis Langbos in Addo, Zuid-Afrika.

KLEDING Tonia gaat elk jaar naar familie in Zuid-Afrika. Zij koopt daar met de opbrengsten bij de plaatselijke winkels spullen voor het tehuis zoals kleding, schoolbenodigdheden, speelgoed, tafels en stoelen.

Joke: 'Wij hebben ook sponsors die ons materialen en geld schenken. Tevens geven wij workshops aan vriendinnengroepen en bedrijven van minimaal 6 personen . Gedacht wordt ook aan een babyshower met een high tea, hoe mooi zal dat zijn. '

Joke die van huis uit een vakopleiding bloemschikken heeft, zou het erg leuk vinden als vrijwilligers zich bij de stichting aansluiten en willen helpen bij het geven van een workshop in zijn of haar specialiteit.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina: Krea Afrika.