Max Mobiel om mobiliteit te vergroten

SCHERMER De Max Mobiel is een tweepersoons voertuig, rijdt elektrisch op één accu maximaal 40 kilometer en heeft de verkeersregels van een scootmobiel. De gemeente Alkmaar is een pilot gestart en de mogelijkheid bestaat dat de Max Mobiel in de Schermer ingezet kan worden. Het doel is om de mobiliteit in het buitengebied te vergroten.

Ouderen en mindervaliden kunnen korte ritjes maken met de Max Mobiel, zoals een bezoekje aan familie, ziekenhuis, supermarkt of om samen met een vrijwilliger, familielid of mantelzorger erop uit te gaan.

Achterin het voertuig past een ingeklapte rolstoel.


Als potentiële locatie om de Max Mobiel op te laden en standaard te parkeren, is er de Horn aan het Hornplein 8 te Schermerhorn.

Heeft u interesse om incidenteel als chauffeur van de Max Mobiel aan de slag te gaan? Of bent of kent u iemand die van de Max Mobiel gebruik zou willen maken zo nu en dan?

Neemt u dan contact op met RSWP (WonenPlus) Alkmaar Aangenaam via telefoonnummer 0299-820139 (dinsdag en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur) of mail naar wonenplusaangenaam@rswp.nl.

Ook organisaties die de Max Mobiel zo nu en dan zou willen inzetten, zijn welkom om zich te melden.