• Manege Purmerbos heeft een nieuwe eigenaar.

    Han Giskes

Manege Purmerbos in nieuwe handen

PURMEREND Manege Purmerbos is in nieuwe handen. De manege aan de Westerweg is verkocht aan een Chinese partij. Vanaf 1 april 2019 zal de nieuwe koper, Quentin Ge, de deuren van de Purmerend Legend Manor International Equestrian School openen.

Eline Klaver

De zusjes Nathalie Scheijde en Danielle Laffra-Scheijde lieten 12 jaar geleden met de opening van Manege Purmerbos een langgekoesterde wens uitkomen. De komst van de manege ging, vanwege tegenwerking uit de wijk, niet zonder slag of stoot. Maar uiteindelijk was de manege een feit en gaven de zussen hier 12 jaar lang paardrijlessen. Het besluit om te stoppen, valt de zussen dan ook zwaar. 'Wij zijn trots op de ruiteropleiding die wij hebben aangeboden. De ruiters die de afgelopen jaren bij ons gereden hebben, hebben wij de paardensport breed aangeboden. Dressuur-, spring- en crosslessen, carrousel, buitenritten en het Ruiterbewijs om maar even iets op te noemen. De vele wedstrijden en natuurlijk het Horse Event Purmerend. Dit gaan wij natuurlijk allemaal erg missen en beseffen dat wij veel klanten met ons besluit treffen. Maar de grote verantwoordelijkheid voor mens en dier is een grote last op onze schouders. Hetgeen waarmee dit allemaal begonnen is, onze hobby en sport paardrijden, daar komen wij helaas bijna niet meer aan toe. Wij hopen dit nu weer op te kunnen pakken', zo laten de zussen weten.

De nieuwe eigenaar Quentin Ge laat weten zin te hebben in de overname. 'Ik wil familie Scheijde bedanken voor hun inzet de laatste twaalf jaar. Hun doel was mensen te enthousiasmeren voor de ruitersport en dat zet ik graag voort. Voorlopig nemen we de manege over en beetje bij beetje passen we de faciliteiten aan, maar we willen groeien naar een professionele rijschool. We willen bijvoorbeeld professionele instructeurs inhuren, paarden van een hoog niveau aanschaffen en meer competities organiseren. Maar dit zal allemaal wel even duren.'

Maar waarom wil de nieuwe Chinese eigenaar zich settelen in Purmerend? 'We hebben er voor gekozen om een manege in Purmerend te kopen omdat de inwoners erg aardig en vriendelijk zijn', vertelt hij. 'Daarnaast is het een prachtige plek met veel natuur.'

Vanaf heden gaan de zussen rustig afbouwen. De groepslessen zullen door gaan tot eind januari en daarna zullen de verkochte manegepaarden naar hun nieuwe eigenaar gaan.

Op zaterdag 15 december wordt er een afscheidsfeest gegeven en zijn ook de laatste Manegekampioenschappen. Nathalie en Danielle zullen wel doorgaan met hun ruitersportzaak Dana Ruitersport.

Kijk voor meer informatie op www.manegepurmerbos.nl of op de Facebookpagina van Purmerend Legend Manor International Equestrian School.