• Burgemeester Bijl met de gedecoreerden.

    Han Giskes

Lintjesregen in Purmerend

PURMEREND Burgemeester Don Bijl mocht donderdag tijdens de jaarlijkse Lintjesregen koninklijke onderscheidingen uitreiken aan Purmerenders. Het gaat om twee onderscheidingen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en zeven onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De volgende personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Maria Hendrikse. Zij is vrijwilliger in het Waterlandziekenhuis. Momenteel is zij gastvrouw in de centrale hal. En vrijwilliger bij het winkeltje in Verpleeghuis Novawhere.

WIJKKRANT Joke de Kok is werkzaam als buurtsportcoach bij Spurd en ontplooide/ontplooit vanaf 1984 onder andere de volgende activiteiten: vrijwilliger bij Korfbalvereniging ACKV Oranje Nassau te Amstelveen, scheidsrechter bij Korfbalvereniging Purmer, bezorger van de wijkkrant en vrijwilliger bij Stichting Bim-Bam. SPEAKER Cor Lanser werd in het zonnetje gezet wegens de volgende vrijwillige activiteiten: scheidsrechter veldvoetbal en penningmeester van de Scheidsrechtersvereniging Amsterdam. Vrijwilliger bij voetbalclub de Volewijcker en DVC Buiksloot te Amsterdam als scheidsrechter. Tevens was hij voorzitter, penningmeester, speaker bij thuiswedstrijden en samensteller van het clubblad.

ROLSTOELDANSEN Ali Lont is onder andere begeleider bij rolstoeldansen en bingo bij zorgcentra Overwhere en Molentocht, begeleider van lichamelijk beperkte kinderen en jongeren tijdens vaarvakanties van Sjaak Pach Stichting Purmerend. Buurtbuschauffeur bij EBS en vrijwilliger bij Hospice in Vrijheid.

FC PURMEREND Frits Nicolai ontplooide vanaf 1995 de volgende activiteiten: vrijwilliger bij voetbalclub FC Purmerend onder andere als secretaris en coördinator zaal, wedstrijdsecretaris en lid wedstrijdzaken. Tevens beheert hij de website. Daarnaast is hij consul bij de KNVB.

MANTELZORGER Hilda Savoij kreeg een lintje vanwege haar inzet voor de volgende activiteiten: mantelzorger/ondersteuner van bewoners van appartementencomplex Zon. Diverse functies bij Verpleeghuis Molentocht en vrijwilliger en voorzitter van de afdeling Purmer-Zuid van de Nationale Vereniging de Zonnebloem. COLLECTE Roos Vervloet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau onder andere vanwege de volgende activiteiten: wijkcoördinator en regiocoördinator voor de collecte van het Longfonds. Wijkcoördinator voor de collecte van de Nierstichting, wijkcoördinator voor de collecte van het Reumafonds. Vrijwilliger bij verpleeghuis Molentocht.

RIDDERS Pim Langereis en Leo Mulder werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Pim Langereis, oprichter en is sindsdien directeur/voorzitter van Stichting Dierenambulance Purmerend e.o. Door zijn bevlogenheid is de dierenambulance uitgegroeid tot een professionele dierenambulancedienst die 24/7 beschikbaar is.

Leo Mulder ontving een onderscheiding vanwege zijn bestuursfunctie bij FOCWA, een actieve ondernemersvereniging die belangen behartigt van ondernemers in de Nederlandse carrosseriebranche. Verder is hij voorzitter van sportclub 'Het sportleven begint bij 40+'.