• Pixabay

Lezing over kunstenaar en meestervervalser Han van Meegeren

PURMEREND Kunstgenoten in Beweging houdt op donderdag 31 mei van 10.00 tot 12.00 uur een lezing voor senioren (65+) over kunstenaar en meestervervalser Han van Meegeren. De toegang is gratis.

Tijdens deze lezing neemt Dick Wijers aanwezigen mee terug in de tijd waar deze omstreden schilder door kunstcritici werd geridiculiseerd. Van Meegeren vond de plaatselijke critici vals en onwetend en hij wilde zijn gelijk bewijzen door hen publiekelijk te vernederen door een schilderij van Vermeer te vervalsen. Hij deed dit zo goed dat het werk voor echt aangenomen werd.

Na de bevrijding werd Han van Meegeren in Deventer door de plaatselijke bevolking als een volksheld en een miskend, groot schilder beschouwd. Was Han van Meegeren werkelijk dat miskende schildertalent of was hij toch die ordinaire oplichter?

De lezing vindt plaats op donderdag 31 mei van 10.00 tot 12.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Aanmelden kan via: cursusbureau@evean.nl of tel. 088-3833397.