Kunstroute Beemster viert dubbel jubileum

BEEMSTER De Kunstroute Beemster wordt aankomende paasdagen voor de 20ste keer gehouden in Werelderfgoed de Beemster. Op zondag 1 en maandag 2 april kan het publiek tussen 12.00 en 17.00 uur heel veel adressen met verschillende kunstdisciplines bezoeken.

De route is een kunstenaarsinitiatief van professionele beeldend kunstenaars die in Werelderfgoed de Beemster werken en wonen. Sinds 10 jaar nodigen zij jaarlijks wisselende collega beeldend kunstenaars uit het hele land uit om op een aantal centraal gelegen en verrassende locaties hun werk te presenteren. Dit jaar wordt er dus een dubbel jubileum gevierd, een goede aanleiding om naast de presentatie van nieuwe gastexposanten, een selectie van tien kunstenaars uit de voorgaande jaren te vragen om in dit jubileumjaar opnieuw te komen exposeren.

In Zuidoostbeemster exposeren vier gastkunstenaars: in de Kapberg van B-D boerderij 'Sonnevanck', houtobjecten en pentekeningen. Op loopafstand ertegenover, in de ruime zaal van Kavel 2, behorend bij de Golfbaan Beemster,zijn sculpturen in hout en schilderijen te zien.

In Middenbeemster tonen zeven gastexposanten en vier vaste deelnemers hun werk: In het Bezoekerscentrum, in het hart van het erachter gelegen Museum Westerhem en op loopafstand, in de Leeghwater Ateliers. Ook is er werk te zien in de bovenzaal van restaurant Brasa, in de oude, zwartgeblakerde Smidse ertegenover, in Onder de Linden en aan de voet van de kerk, in de tuin van Riet Tol. In Noordbeemster exposeren drie gastexposanten: in de Doopsgezinde Vermaning en in de spannende aardappelschuren van boerderij 'Fugit Hora'.

Meer informatie op de website www.kunstroutebeemster.nl waar u ook alle informatie vindt over de deelnemende kunstenaars en hun werk. De routebeschrijving is vanaf de website uit te printen of verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum in Middenbeemster, Middenweg 185, bij de VVV Purmerend, VVV Edam, VVV De Rijp en tijdens de route op de diverse locaties.