• kapel van kerkhof Overweersepolderdijk

    Linda de Groot

Poëziemiddag voor groot ÉN klein bij kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk

19-08-2019, 22:38 | Lezersnieuws | Kees

Een bijzondere taal- en poëziemiddag voor groot én klein bij Kerkhof-Galerie Overweersepolderdijk

 

Zondagmiddag 25 augustus komen dichters/schrijvers naar een rustpunt in Purmerend: Kerkhofgalerie en beeldentuin Overweersepolderdijk om in een parkachtige omgeving hun verhalen te vertellen, hun gedichten voor te dragen. Hartelijk welkom aan (groot)ouders met hun kinderen van 14:00 – 17:00 uur.

 

Zondagmiddag 25 augustus komen dichters/schrijvers met ieder een geheel eigen stijl, naar Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk om in een parkachtige omgeving voor te dragen dan wel te lezen. Het is de vraag waar poëzie een lied wordt of een lied eigenlijk poëzie of een verhaal.

De locatie is een bescheiden gerenoveerd kerkhof, dat bestaat uit een kapel op een heuvel met daaromheen een lager gelegen bijna bosachtig parkje. In de kapel is een expositie met schilderijen van Carine van de Noort en sieraden van Mana Ottmer. In de tuin staan een aantal monumenten en beelden.

Er wordt een middag aangeboden waarbij de bezoeker door het parkje kan wandelen alwaar dichter/schrijver  op eigen gekozen plek vrij is te beginnen of te eindigen met zijn/haar presentatie. Omdat er telkens andere mensen staan/langs komen, is de dichter/schrijver in de gelegenheid opnieuw te beginnen. Zowel de lezer als de bezoeker is dus vrij in beweging. In geval van slecht weer wordt mogelijk een oplossing gezocht in een tent vóór de kapel.

De expositie is te bekijken vanaf 13.00 uur en de taalkunstenaars zullen vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur van zich laten horen. Rond half vijf wordt afgesloten in een grote kring, zodat ook de dichters elkaars werk kunnen horen. Hartelijk welkom op de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend. Er is ook koffie of een ander drankje verkrijgbaar. Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.