Koffie en gebak voor 65+ met smalle beurs

PURMEREND Ouderen met een smalle beurs zijn door de gemeente, horeca en EBS uitgenodigd om koffie te drinken en een gebakje te eten. De café restaurants Jo & Co, Balustrade, Roast, Kozee en BRASA op de Koemarkt werken hieraan mee.

Sinds maart kunnen inwoners van Purmerend die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt met zestig procent korting (inclusief seniorenkorting) met de bus reizen in de regio Waterland. Deze regeling geldt voor mensen die alleen AOW of een klein aanvullend pensioen ontvangen en weinig spaargeld hebben.

Al deze Purmerenders kregen een tegoedbon voor twee kopjes koffie met een gebakje en twee buskaartjes in de brievenbus. ,,Wat zou het mooi zijn als al deze 750 mensen er op uit gingen om even gezellig een kop koffie gaan drinken en zo het openbaar vervoer te ervaren", zegt wethouder Harry Rotgans.

De actie is geldig tot 1 februari 2018. Meer weten over deze regeling? Dan kan men bellen met het team Werk & Inkomen, telefoon (0299) 452 452 of kijken op www.purmerend.nl/meerdoenregelingen.