• arjan@arjanbenning.nl

Kleinkunst in Onder de Linden

MIDDENBEEMSTER De tweede aflevering van het Amsterdams Kleinkunst Festival om de Sonneveldprijs vindt op zaterdag 10 maart om 20.30 uur plaats in Onder de Linden aan de Middenweg in Middenbeemster. 

Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de halvefinalisten van 2018.

Zaterdag 10 maart delen Merel Denie, Michel & Tim en Selma Visscher het podium.

Merel Denie met 'AAS'.

In deze komische solovoorstelling vol verhaal, beweging en muziek neemt Merel zichzelf en het publiek mee in de absurditeit van onze ratrace. Waar racen we zo hard achteraan? Welk lokaas bungelt er eigenlijk voor ons? En welk AAS gaat ons vervullen? Een sappige vette worst? De absolute liefde? Of onze eigen grootheid?

Michel & Tim met 'Wegens succes gestopt' De mens is zoekende. Naar zijn/haar iPhone-oortjes, naar zijn/haar zelfvertrouwen, maar bovenal: naar zichzelf. Hij/zij vindt het tegenwoordig heel belangrijk om niet buitengesloten te worden. Michel en Tim doen juist verwoede pogingen om vooral maar niet zichzelf te hoeven zijn door zich te onttrekken aan de saaie realiteit. Het gras is immers altijd groener aan de overkant. Een overkant waar rappende hangjongeren, verknipte talkshowhosts en omgebouwde, huishoudelijke apparaten de dienst uitmaken. Maar waarom zouden ze daar eigenlijk allemaal bij willen horen? En wat is het resultaat van hun aanstekelijke identiteitscrisis?

Selma Visscher met 'Wat valt er te winnen' In een wereld die in brand staat, loopt Selma met een doosje lucifers rond. Omdat je vuur het beste met vuur kunt bestrijden. Niets zal worden ontzien, omdat dingen niet klein hoeven te zijn om ze uit te vergroten. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert Selma de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee.

De entree bedraagt 13,50 euro. Kaarten zijn te reserveren via: www.onderdelindenbeemster.nl