• Sambonsports

Karatekampioenen voor Sambonsports

PURMEREND Sporthal de Oosterpoort in Zoetermeer was zaterdag en zondag het toneel voor de Nederlands Kampioenschappen karate -21 jaar. De Waterlandse karateclub Sambonsports was dit jaar met een equipe naar Zoetermeer afgereisd. Dit leverde 7 podiumplaatsen, waaronder 2 Nederlands Kampioenen op.

De jeugdige karateka's van Sensei Erik Kwakkel, dit weekend bijgestaan door Jolanda Bakhuijsen en Merel Jonkhoff, kwamen meteen goed uit de startblokken. Op de zaterdagmiddag was de oudere jeugd aan de beurt en de kleur die dominant was, bleek brons te zijn. Joost Keijer, Steijn van Harlingen en Genarro Koorndijk mochten zich het brons laten omhangen.

Zondag mocht de jongere jeugd laten zien dat de goede start een vervolg zou gaan krijgen. En dat lukte zeker, met als hoogtepunt een gehele Sambonsports finale bij de meisjes -12jr, +40kg. Deze partij ging zoals wel vaker tussen de jonge toppers Kris van der Molen en Angelina Rolman. Rolman trok aan het langste eind en wist het goud binnen te halen. Zilver was er voor Van der Molen.

Ook de jonge Purmerender Justin Meij wist het Nederlands Kampioenschap binnen te halen.

Indira Kwakkel behaalde een zilveren medaille