Jubileumuitvoering Toneelvereniging Uitdam

ZUIDERWOUDE Toneelvereniging Uitdam bestaat 60 jaar. In het kader van het jubileum krijgt de toneeluitvoering op zaterdag 3 maart een extra feestelijk tintje.

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de toneelvereniging Uitdam is opgericht door de vrouw van de toenmalige schoolmeester van Uitdam, mevrouw de Winter.

De toneeluitvoeringen, altijd zo'n beetje medio maart, waren vroeger in het plaatselijke café van Uitdam, dat later de naam De Scheepskameel kreeg. Maar vanaf begin deze eeuw werden de uitvoeringen altijd gegeven in het dorpshuis van Zuiderwoude. De spelers van de toneelvereniging zijn meest Uitdammers, of mensen die daar gewoond hebben, of daar nog familie hebben. Ook de regie, en het kap- en grimewerk wordt door Uitdammers verzorgd.

In het zestig jarig bestaan is een enkel serieus toneelstuk op de planken gebracht, maar doorgaans waren het kluchten en blijspelen. Plezier beleven aan het repeteren en als climax een avond het publiek laten lachen, dat is de doelstelling. Zo ook dit jaar met de voorstelling met de toepasselijke naam: Een Groots Jubileum.

De uitvoering, waar dit jaar een extra feestelijk tintje aan wordt gegeven, is op zaterdag 3 maart om 20.00 uur in het Dorpshuis van Zuiderwoude. 

Toegangskaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Huiberdina Schouten (telefoon 020-4031835, e-mail j.h.schouten@hetnet.nl) en, als er kaarten genoeg over zijn, aan de deur van het dorpshuis.