Jubileum kerstconcert met 'The Winter Rose'

BROEK IN WATERLAND Het Gemengd Koor Broek in Waterland sluit op 17 december het jubileumjaar af met een feestelijke kerstcantate die nog maar zelden in Nederland is uitgevoerd: 'The Winter Rose' van de Amerikaanse componist Joseph Martin.

125 Jaar, zo lang al vervult het Gemengd Koor Broek in Waterland een rol in het culturele leven van Broek in Waterland. Al die jaren organiseerde het koor talloze concerten in de Broeker kerk en het kerstconcert met kaarslicht en kerstbrood past in die lange traditie. Voor dit jubileumconcert is een bijzonder muziekstuk met solisten en orkestbegeleiding uitgezocht.

In 'The Winter Rose' heeft de componist het klassieke kerstverhaal verweven met de legende over de roos die in de winter bloeit. Het bekende kerstlied 'Es ist ein Ros' entsprungen' vertelt hierover en de componist laat die prachtige, klassieke melodie in verschillende variaties terugkomen. Maar ook andere - traditionele en nieuw gecompo­neerde - kerst­liederen komen in deze cantate in allerlei bewerkingen voorbij.

De muziekstijl van 'The Winter Rose' doet soms in de verte aan een musical denken. Het stuk is vol afwisseling: van vrolijke, snelle liederen tot een verstild wiegenlied. Het is muziek die past bij het Gemengd Koor Broek in Waterland, dat altijd streeft naar een balans tussen 'klassiek en soms wat lichter'.

Het concert op 17 december in de Broeker kerk begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij Wim Drijver (tel. 020-4031201) of bij het VVV Informatiepunt Monnickendam .

---------------------------

Foto's: Nico Buijs