• Wooncompagnie

Isolerende maatregelen bij een kleine 50 woningen

BROEK IN WATERLAND 'Al jarenlang gebruik ik de zolder van mijn woning als werkruimte. Ik ben keramiste en schilder graag. Dankzij de dakisolatie is het op zolder een stuk behaaglijker, ik werk er met nóg meer plezier.' Koosje van der Ploeg uit Broek in Waterland is duidelijk tevreden met het feit dat Wooncompagnie haar woning onlangs voorzag van dakisolatie. De corporatie treft in het zuidelijk deel van het werkgebied bij een kleine 50 woningen isolerende maatregelen. Zo worden in Kwadijk, Warder, Marken en Broek in Waterland woningen voorzien van dakisolatie. Bij deze woningen wordt in een later stadium ook spouwmuurisolatie aangebracht.

 

Voor het isoleren van het dak wordt gebruikt gemaakt van duurzaam isovlas. Dit isolerende materiaal heeft als voordeel dat de medewerkers die de dakisolatie aanbrengen geen last hebben van huidirritaties, zoals dat kan voorkomen bij ander isolatiemateriaal. Verder is dit natuurlijke materiaal recyclebaar, van nature temperatuur- en vochtregulerend en bevat het geen schadelijke stofdeeltjes.


Wooncompagnie voert de duurzaamheidsprojecten bewust gefaseerd uit. Dit heeft te maken met de hoge investeringen die de onderhoudswerkzaamheden vragen en het feit dat de woningcorporatie betaalbaarheid nog steeds met stip op nummer één zet. 'We kunnen het geld maar één keer uitgeven en willen de rekening van duurzame maatregelen zeker niet neerleggen bij de huurders,' aldus een woordvoerder.