• Archieffoto: Han Giskes

Inschrijven voor de Marktstadrun

PURMEREND De Marktstadrun staat voor de deur. Op zondag 9 september wordt Purmerend gedomineerd zo'n 2500 hardlopers die aan het populaire, sportieve evenement deelnemen. Inschrijven voor de Marktstadrun kan nog tot en met zondag 26 augustus via de website (www.marktstadrun.nl). En anders, als er nog startnummers zijn, om 11.00 uur op zondag 9 september bij Concordia op de Koemarkt. Gezelligheid en sportiviteit staan ook dit jaar weer centraal naast de realiseren van een mooie sponsorcheque voor het goede doel: Special Forces. 

START Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 1 EM (Kidsrun), 2 EM (scholierenrun), 4,5 EM, 8 EM en 21 EM (halve marathon). De start van het hardloopevenement is dit jaar verplaatst naar de Plantsoengracht, voor Villa Clementine. Qua afsluiten van wegen is dit beter. Er kan deze dag gratis geparkeerd worden in parkeergarage 't Lammetje.

De Businessteams worden ontvangen in Café Lansdael op de Koemarkt. 

RUNNERSWORLD Deelnemers kunnen hun starnummers op vrijdag 7 en zaterdag 8 september ophalen in de oude winkel van Runnersworld Purmerend aan de Plantsoenstraat. Op vrijdag kan dit van 12.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Na het hardlopen kunnen de jonge deelnemers even een lekker fris ijsje eten. Multi-IJs schenkt weer muntjes voor alle kinderen die aan de 1 EM deelnemen en aan vrijwilligers.

Teunisse Makelaars is dit jaar de sponsor van de 4.5 EM. 

MUZIEK In verband met een afsluiting langs het Noordhollandsch Kanaal vanwege woningbouw  is er dit jaar een kleine wijziging in de routes. Verder is de Marktstadrun ongewijzigd gebleven. Net zoals elk jaar draaien dj's muziek langs het parcours, worden de hardlopers aangemoedigd door mensen die langs het parcours staan, zijn er diverse drink- en eet posten en is het Rode Kruis aanwezig. 

RTV Purmerend zendt weer hele dag live uit. 

MARKTSTADWALK Voorafgaand aan de Martstadrun op zondag 9 september is er op zaterdag 8 september nog de Marktstadwalk voor wandelaars.

Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: Family Walk van 5.6 km, 12.8  en 24 km. De afstand van 24 km start tussen 09.00 en 10.00 uur, de 12.8 km tussen 10.00 en 11.00 uur en de Family Walk tussen 11.00 en 12.00 uur.

Inschrijven kan via www.marktstadwalk.nl of op de dag zelf vanaf 9.00 uur. 

Ook de wandelaars krijgen een muntje van Multi-IJs.