• Dieko Kwantes geflankeerd door 2 medewerksters. (Foto: Sylvia van Essen)

    .

'Ik kan hier heerlijk wegdromen'

WIJDEWORMER Theetuin De Neckermolen opende een jaar geleden haar deuren. De theetuin, een echt familiebedrijf, is gelegen op een idyllische plek en het wordt een 'pareltje' genoemd in Wijdewormer.

Sylvia van Essen

Theetuin De Neckermolen is een familiebedrijf. Sinds 2015, toen de plek te koop kwam te staan, zag vader Nico Kwantes een theetuin in de locatie naast de jachthaven in Neck. Het duurde even voordat de benodigde vergunningen waren afgegeven. Maar ondertussen zette hij samen met zijn gezin een plan op om zijn idee voor een theetuin te verwezenlijken. Zijn partner zorgde voor de inrichting, zijn dochter ontwierp de huisstijl en beide zoons én padre familias zijn in of rondom de theetuin te vinden.

POLDER Zoon Dieko (1990) geeft een rondleiding op een mooie voorjaarsochtend met Hollandse luchten als decor. 'Kijk, dit is mijn favoriete plekje', start Dieko zijn rondleiding. We staan op het terras aan de westzijde van het theehuis. 'Dit uitzicht over de polder, de molen en in de verte de toren van Wormer. Ik kan hier heerlijk wegdromen met een kop koffie of 's avonds een glas wijn', aldus Dieko.

We vervolgen onze weg naar de veranda, waar je weliswaar overdekt maar toch lekker buiten zit. En dan is er de boomgaard met diverse appelbomen, een pruimenboom en een boom die stoofperen geeft. Overal zijn zitjes gecreëerd, uit de wind, zon- en schaduwplekken. Er is deze winter een groot speeltoestel geplaatst en last but not least is er een kas waar kruiden gekweekt worden die in de keuken worden gebruikt voor de lunch.

Sinds juni 2018 is de theetuin een feit en werd de eerste thee geschonken. Niet alleen thee, ook allerlei soorten koffie, gebak en bijzondere combinaties lunch. 'Met liefde', zo staat op diverse bordjes in de veranda en binnen in de theekamer te lezen. Die liefde zie je terug bij de bediening, de eigenaars en de locatie. 'De appeltaart is van onze eigen Elstar-appelen van de appelboom uit onze boomgaard. Daarnaast hebben we ook chocoladetaart, worteltaart en cheesecake met kersenroom, alle eigen fabricaat', vertelt Dieko trots.

Kortom, theetuin De Neckermolen is een heerlijke pleisterplaats of pauzestop tijdens een fietstocht of lange-afstandswandeling. De theetuin is in juni en september geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. En in juli en augustus van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk ook op: www.theetuindeneckermolen.nl.