• Wie wint dit jaar de hondenshow?

    Beemster Gemeenschap

Honden, pony's en meer tijdens Boerderijmiddag

BEEMSTER De vrijdagmiddag van de Beemster Feestweek, dit jaar op 27 juli vanaf 13.00 uur, staat weer in het teken van de boerderij, met speciale aandacht voor het thema 'werkvoertuigen'. De toegang is gratis.

PAARDEN Naast de gebruikelijke activiteiten zoals ringsteken en allerhande vertier voor jong en oud, kan er deze middag ook geknutseld worden met klei onder leiding van Evalien de Lange. Verder zijn er verschillende dieren te bewonderen: koeien, paarden- en ponyrassen en schapen. Maar ook kleine huisdieren, onder andere kippen en konijnen. Er worden schapen geschoren.

KOE MELKEN Jong en oud kunnen kalverschetsen, (kunst)koe melken en er wordt getoond hoe melken vroeger ging. Verder zijn er meerdere activiteiten in combinatie met het thema werktuigen. Bezoekers kunnen meerijden in een aanspanning met Haflingers.

HONDENSHOW Iedereen, jong èn oud, die een lieve en betrouwbare hond heeft, kan zich opgeven voor de hondenshow. Er is een parcours uitgezet en de deelnemers mogen iets over de hond vertellen en hem eventueel een kunstje laten doen. Een deskundige jury wijst de winnaar aan. Vervolgens kan de hond weer naar huis worden gebracht. Het is helaas niet mogelijk mee te doen aan de hondenshow èn het ringsteken.

HUISDIEREN Iedereen kan zijn of haar kleine huisdier (bijvoorbeeld kip, konijn of cavia) opgeven voor de huisdierenkeuring. Er is een keurmeester, aan wie de inzender mag vertellen hoe goed hij/zij voor het dier zorgt. Elk huisdier wordt beoordeeld en voorzien van commentaar. Uiteindelijk wordt het 'Huisdier van de dag' aangewezen. Voor elke deelnemer is er een herinnering en aardigheidje.

RINGSTEKEN Ponyruiters tot en met 15 jaar en maximaal Dpony kunnen deze middag weer meedoen aan de ringsteekwedstrijd. Dat houdt in dat er in draf, zonder rijzadel, met een stok geprobeerd wordt om de ringen te steken.

Kijk ook op: http://stichtingbeemstergemeenschap.nl/.