• Pixabay

Henk Weenink Jeugd toernooi

OOSTHUIZEN Op het complex van VV Oosthuizen wordt zaterdag 9 en zondag 10 juni de 15e editie van het Henk Weenink Jeugd toernooi gehouden. Aan dit jaarlijkse regionale jeugdvoetbaltoernooi nemen ruim 60 jeugdteams deel (zowel jongens als meisjes), van de jongste tot de oudste jeugdcategorieën (leeftijd 5 t/m 18 jaar). Het gaat om ongeveer 600 kinderen uit de regio en het toernooi trekt altijd veel bekijks van ouders, familie en supporters.

Het afgelopen jaar hebben veel activiteiten van voetbalvereniging Oosthuizen in het teken gestaan van het 70-jarig jubileum van de vereniging. Met het toernooi wordt dan ook het jubileumjaar afgesloten.

De meeste teams hebben de competitie al achter de rug en kijken mogelijk al weer vooruit naar het nieuwe seizoen. Maar nu is het nog even tijd om de voetbalschoenen aan te trekken en te spelen op het Henk Weenink jeugdtoernooi.

Het toernooi is vernoemd naar Henk Weenink. Weenink heeft in het verleden veel voor de jeugd van VV Oosthuizen betekend als trainer, elftalleider en bestuurslid.

Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om een mooi deelnemersveld bijeen te krijgen. Alle jeugdteams van VV Oosthuizen gaan strijden tegen de voetbalvrienden van: FC Almere, Always Forward, DSOV, EVC, HSV Sport 1889, Kwiek'78, Marken, Monnickendam, Nieuwe Niedorp, SV Ouderkerk, FC Purmerend, Purmersteijn, RKEDO, VV Schagen, SDOB, Spirit'30, SVW'27, De Valken, RKAV Volendam, VVS'46, WBSV, De Wherevogels, ZOB en Zwaluwen 30 HCSV.

Bij Henk Weenink stond sportiviteit hoog in het vaandel. De spelers moeten er met z'n allen een sportief toernooi van maken. En om dat een extra stimulans te geven gaan we, is er de Fair Play Cup.

Elk team krijgt van de scheidsrechters na elke wedstrijd 'sportiviteitspunten'. Op een schaal van 1 tot 5 wordt het team beloond voor het (sportieve) gedrag binnen en buiten de lijnen. Dat geldt voor de spelers, maar ook voor de trainers, ouders en begeleiders. Aan het eind van het toernooi gaat er één team met de Fair Play Cup naar huis.

Het complex van VV Oosthuizen is gevestigd aan Sportlaan 1.