Hans Dulfer brengt ode aan Lead Belly

PURMEREND Nederlands bekendste saxofonist Hans Dulfer brengt een gloednieuw programma rond één van zijn grote helden: Lead Belly. Dulfer is zaterdag 17 maart om 20.30 uur te zien in P3 aan de Purmersteenweg in Purmerend.

Lead Belly heeft een grote invloed op de popmuziek gehad en werd bewonderd en gecoverd door Nirvana, The White Stripes, Bob Dylan, Tom Waits en Elvis. Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Lead Belly te lijf, inclusief oerhits Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene.

VEELZIJDIG De onverzettelijke, van blues doortrokken saxsound van Dulfer is net als de stem van Lead Belly een muzikale oerkracht. Verder in de band onder andere het opvallende gitaarfenomeen Jerome Hol.

Hans Dulfer (1940) is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmusicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een eigenzinnige manier mee aan de haal.

VISIE Dulfer heeft zijn hele carrière wegen gevonden om zijn persoonlijke muzikale visie naar een groot publiek te brengen. Met Dulfer als bekendste saxofonist van Nederland (op zijn dochter Candy na) hebben miljoenen Hollanders genoten van zijn compromisloze, gespierde saxofoonspel, altijd gecombineerd met een stuwende ritmesectie.

Of het nu was met zijn populaire band Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle Dulfer van Big Boy of met zijn huidige danceband en zijn jazzband waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt. www.dulferblues.nl

Kaarten voor het optreden op zaterdag 17 maart in P3 kosten 18,20 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Primera en op de website van P3: www.p3purmerend.nl.

Aan de deur kosten kaarten 20, 20 euro.