• Lieke Creemer ontving het Groen Lintje uit handen van Fred Beijert.

    GroenLinks Purmerend

Groen Lintje 2019 voor Lieke Creemer

PURMEREND Voor haar tomeloze inzet voor groen en duurzaamheid in Purmerend ontving Lieke Creemer
onlangs uit handen van Fred Beijert, fractievoorzitter van GroenLinks Purmerend, het Groen Lintje 2019.

Creemer is actief als docent groen en coördinator duurzaamheid op het Clusius College in Purmerend. Zij werkt zo'n twintig jaar op het Clusius College en wil leerlingen nieuwsgierig maken naar en leren over het belang van hun groene leefomgeving. Creemer weet de leerlingen enthousiast te maken en houden voor de natuur. Sinds enkele jaren houdt zij daarom samen met leerlingen van het Clusius College goed bezochte mini-conferenties en vindt zij deskundigen bereid dan hun kennis over groen en duurzaamheid te delen met de aanwezige leerlingen en anderen.

BLOEMENMARKT Verder is zij mede-organisator van de jaarlijkse voorjaarsbloemenmarkt op het schoolplein. Samen met Jessica de Koning heeft Creemer een crowdfundingactie gehouden voor de aanleg van een 'vlinderslinger', een lange grondstrook met planten en bloemen om de biodiversiteit te vergroten. De crowdfunding was een succes en enkele maanden geleden is de aanleg van de 'vlinderslinger' in de omgeving van de Aletta Jacobslaan begonnen.

ECO-SCHOOL Lieke Creemer was tevens initiatiefneemster voor het verkrijgen van het internationale keurmerk Eco-school, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt daarvoor een stappenplan voor certificering. Leerlingen zijn actief betrokken in dit proces, zij bedenken acties en voeren deze samen met iedereen in en om de school uit.

BEUSEBOS Creemer is ook enorm betrokken bij de actiegroep Vrienden van het Beusebos, die het bosgebied in de kom van de A7 ongeschonden wil behouden.


Het Groen Lintje is een onderscheiding voor personen die zich lokaal inzetten voor een groenere en duurzamere toekomst. Eerder ontvingen Ben Brugge (2014, voor zijn inzet voor wilde bijen), Zwerfinator Dirk Groot (2016, aanpak en aandacht voor zwerfafval) en Eric Kooijman (2017, voorzitter Vrienden van het Beusebos) het Purmerends Groen Lintje.