• Gemeente Beemster

Groen licht voor woningbouw De Nieuwe Tuinderij Oost

ZUIDOOSTBEEMSTER De Raad van State heeft een belangrijk besluit genomen, waardoor woningbouw in De Nieuwe Tuinderij Oost te Zuidoostbeemster kan starten. De door verschillende stichtingen en omwonenden ingediende beroepen over plangebied 'De Nieuwe Tuinderij Oost' zijn ongegrond verklaard. Voor de gemeente Beemster, De Beemster Compagnie, BPD Ontwikkeling en de toekomstige bewoners is dit een positieve uitspraak.

Met de uitspraak bevestigt de Raad van State de zorgvuldigheid waarmee de gemeenteraad heeft gehandeld, waarbij de regels van het bestemmingsplan en het behoud van de kernkwaliteiten van Droogmakerij de Beemster en de Stelling van Amsterdam voldoende waarborgen.
Door de positieve uitspraak staat niets meer in de weg om van start te gaan met de bouw. BPD Ontwikkeling verwacht in het eerste kwartaal van 2019 te starten met de verkoop van de woningen. De Beemster Compagnie gaat tegelijkertijd in verkoop met de eerste vrije kavels voor particuliere bouw. Geïnteresseerden op de kandidaatkoperslijst van de gemeente Beemster krijgen hiervoor een uitnodiging. Meer informatie over de bouwplannen is te vinden op www.bpd.nl