Gratis proeflessen Cultuurhuis Wherelant

PURMEREND In de week van 22 tot en met 27 januari kunnen geïnteresseerden meedoen met diverse gratis proeflessen bij Cultuurhuis Wherelant. Een ideale manier om te ontdekken wat een cursus inhoudt en kennis te maken met de docent en medecursisten. De proeflessen zijn bedoeld voor mensen die serieus overwegen om een cursus te volgen. Bij voldoende animo gaan de cursussen een week na de proefles van start.

Bij de cursus 'gemengde technieken' maken de deelnemers kennis met het vak tekenen in de breedste zin. Er wordt gewerkt met potlood en houtskool maar ook met andere materialen zoals verf en papier en vooral ook met combinaties daarvan. De proefles is maandag 22 januari van 10.00 tot 12.00 uur.

Bij de basiscursus tekenen en schilderen wordt vooral gewerkt vanuit de waarneming, zodat het goed leren kijken getraind wordt. Elke les behandelt de docent een andere techniek en onderwerpen als kleurenleer compositie, vorm, contrast, toon en lijn komen aan bod. De proefles is dinsdag 23 januari van 19.30 tot 21.30 uur.

Dansdocent Laura Schrijen heeft een les ontwikkeld waarin zij de elegante ballettechniek combineert met bodyweight fitnessoefeningen. Ideaal om mooie krachtige en lange spieren, flexibiliteit én een elegante houding te ontwikkelen. Voor deze les is geen dansachtergrond nodig. Ervaar het zelf op donderdag 25 januari van 20.15 tot 21.30 uur.

In de cursus illustratie leren de deelnemers een mooi beeld maken bij een tekst. Door middel van diverse opdrachten leren zij de basis van het illustratie vak. De cursus is geschikt voor beginners en meer ervaren tekenaars. De proefles is op vrijdag 26 januari van 13.30 tot 15.30 uur.

Uitgangspunt voor de cursus 'keramiek basis' is het kennismaken met diverse basistechnieken. De proefles is vrijdag 26 januari van 09.30 tot 11.30 uur..

Aanmelden kan via: info@wherelant.nl. Kijk ook op: wherelant.nl.