• Rosalie de Boer: 6e van links in het felroze pakje.

    Turncentrum Waterland

Goud voor Rosalie de Boer

WATERLAND Bij de eerste landelijke kwalificatiewedstrijden afgelopen weekend in Reuver waren de turnsters van Turncentrum Waterland succesvol. Rosalie de Boer won goud bij de junioren eerste divisie en Verena Sens was bij de senioren slechts 0,033 punten verwijderd van het podium. Een top 10 klassering was er ook voor Caitlin Veerman, Danielle Klinkhamer , Chelsea Verhage en Marit Schilder. Hiermee hebben deze turnsters plaatsing voor de landelijke halve finales reeds veilig gesteld.

Rosalie de Boer won met overmacht haar wedstrijd bij de junioren. Zij opende met een nette vloeroefening en turnde een ruime tsukehara bij sprong. Vervolgens kwamen haar twee favoriete toestellen aan de beurt. Voor een zeer geslaagde brugoefening scoorde ze een 11.633 en hiermee leidde ze na 3 toestellen het klassement. Op balk imponeerde ze de jury met salto's voor- en achterover en behaalde op dat onderdeel met 12.133 het hoogste cijfer van alle deelneemsters. Daarmee wist zij ook de koppositie vast te houden en met ruim een punt verschil was het goud voor haar in deze categorie.

Lotte Heer, Senna Kooij en Kaithlyn Verhage eindigden net buiten de top 10, maar ook zij houden uitzicht op plaatsing voor de landelijke halve finales. Er volgen nog twee kwalificatierondes in Harlingen en Helmond in maart.