• V.l.n.r: trainster Liesbeth Klinkhamer, Danielle Klinkhamer, Kaithlyn Verhage, Verena Sens, Caitlin Veerman, Rosalie de Boer, trainster Lopis de Vree en trainster Marije Schram.

    Turncentrum Waterland

Goud en brons voor Turncentrum Waterland op NK

WATERLAND Bij de Nederlandse kampioenschappen turnen eerste divisie in Almelo dit weekend heeft Caitlin Veerman brons gewonnen op het onderdeel vloer bij senioren. Rosalie de Boer won eveneens brons, zij deed dat op het onderdeel sprong. Tessa Slijngaard won het goud op het onderdeel sprong bij de Instappers N2. Met daarnaast een vijfde plaats van Verena Sens bij de senioren in de meerkamp was het een geslaagd weekend voor de turnsters van Turncentrum Waterland. 

In de meerkamp turnden Gwen Telussa (13e), Tessa Slijngaard (17e) bij de Instappers N2 en Kaithlyn Verhage (22e) en Rosalie de Boer (12e) bij de junioren. 

DEBUTANTE De categorie senioren eerste divisie, met 3 Turncentrum Waterland vertegenwoordigsters, kende dit jaar een sterk deelnemersveld. Danielle Klinkhamer trad aan als één van de routiniers, zij opende sterk op balk en vloer, maar helaas ging het bij het onderdeel brug mis zodat zij deze keer geen rol van betekenis kon spelen. Caitlin Veerman turnde als debutante bij de senioren een zeer stabiele meerkamp en werd 12e . 

SENIOREN Ook Verena Sens turnt dit seizoen voor het eerst bij de senioren, de Nederlands Kampioene bij de junioren van vorig jaar liet zien ook bij de senioren te behoren tot de top van Nederland. Met een vrijwel foutloze meerkamp was ze maar 0.3 punten verwijderd van het podium. Zij heeft zich met haar vijfde positie in het eindklassement tevens geplaatst voor de Ahoycup in Rotterdam op 23 juni.

TOESTELFINALES Bij de toestelfinales won Tessa Slijngaard het goud bij de Instappers op sprong. Rosalie de Boer, die sinds begin mei bij Turncentrum Waterland traint, werd vooraf niet echt gerekend tot de kanshebbers op eremetaal. Maar de concurrentie maakte veel fouten, daar waar Rosalie haar sprongen met een uitstekende landing uitvoerde. 

Met als resultaat de bronzen plank bij de junioren.

Ditzelfde gold voor Caitlin Veerman op het onderdeel vloer bij de senioren. Haar uitvoering van onder andere de dubbel salto achterwaarts,schroef voorover en complexe sprongenseries waren zo goed dat dit resulteerde in het brons.