• Foto: Haico Kats
  • Foto: Haico Kats
  • Foto: Haico Kats
  • Foto: Haico Kats

Extra politie en ME ingezet bij RKAV Volendam tegen SC Feyenoord

Volendam – Op last van de Gemeente Volendam-Edam heeft de voetbalwedstrijd tussen de zaterdagamateurs RKAV Volendam en SC Feyenoord om veiligheidsredenen plaatsgevonden in het KRAS Stadion van FC Volendam.

De gemeente heeft gemeend op deze wijze te trachten eventuele problemen met een groepen supporters van o.a. de Rotterdamse club te beteugelen.
Er waren geruchten dat leden van de harde kern van AFC Ajax op zaterdagmiddag naar Volendam zouden komen. De geruchten waren niet bevestigd gekregen. Supporters uit Amsterdam hebben zich niet laten zien.

Voor zover bekend hebben de supporters van SC Feyenoord die wel aanwezig waren in het stadion zich van hun goede kant laten zien.

Echter hebben leden van de harde kern van SC Feyenoord, die nooit in de buurt van het stadion zijn geweest, zich misdragen op de dijk in Volendam. Wat zich daar heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Hierop werd de ME opgeroepen. Tijdens de oproep de hadden de leden van de harde kern Volendam al weer verlaten met eigen vervoer.