• Pixabay

Creatieve kinderworkshops bij Wherelant

PURMEREND Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar kunnen van dinsdag 20 tot en met donderdag 22 augustus tijdens de Zomerpurvak deelnemen aan gratis workshops in de ateliers en theaterzaal van Cultuurhuis Wherelant. De workshops staan allemaal in het teken van de zomer en elke docent zal daar op zijn of haar eigen wijze invulling aan geven.

Per dag zijn er 4 tot 5 verschillende activiteiten. Ook ouders kunnen meedoen met een activiteit die speciaal voor hun georganiseerd wordt terwijl de kinderen zich vermaken in één van de ateliers of theaterzaal. Uiteraard kunnen zij ook even iets anders gaan doen en de kinderen met een gerust hart achterlaten.

HANDDOEKKUNST Drie dagen lang kunnen kinderen meedoen met workshops waarbij er steeds weer iets anders te leren of ontdekken valt. Kom schilderen, toneelspelen, animatiefilmpjes maken of maak een eigen boekje met jouw verhaal. Heb je al eens van handdoekkunst gehoord? Vast niet maar bij Wherelant kun je ontdekken wat dat is. Ook stempel- en collagekunst, het maken van een vakantietegel met klei of een buitenaards droomeiland behoren tot de mogelijkheden.

Ouders kunnen op dinsdag een animatiefilmpje maken of op woensdag een vakantiekoffer ontwerpen met Paper-art. Op donderdag is er alle ruimte voor ouders en kinderen samen om een groot zomers groeikunstwerk te creëren in de foyer samen met andere kinderen en hun ouders.

Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma is van 13.30 tot 16.00 uur. Deelname aan de workshops is gratis en aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie over het programma op de website van Cultuurhuis Wherelant: www.wherelant.nl. Op de site is ook uit meer informatie over de inhoud van de workshops te vinden.

Cultuurhuis Wherelant is gevestigd aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Er zijn in de laatste week van de zomervakantie tijdens de Zomerpurvak ook tal van gratis sport- en spelactiviteiten op diverse locaties in Purmerend. Meer informatie over de Purvak is te vinden op de website www.spurd.nl.