• Arjan Ubink voor de winkel in de Breedstraat.

'Eigenlijk is het hier iedere dag uitverkoop'

PURMEREND De Purmerendse binnenstad trekt weer aan op gebied van zelfstandig ondernemers.
Sinds 20 oktober zit Arjan Ubink in de Breedstraat, met zijn gloednieuwe zaak 'Shoe & Sneaker Outlet'. De nieuwkomer in de binnenstad kan terugkijken op een succesvolle eerste periode. 'Een niet al te ingewikkeld concept', noemt hij het zelf. Maar wel eentje die Purmerend nog niet echt kende.

Vincent Jansen

ONDERNEMERSFAMILIE Hoewel hij een nieuwkomer is, is Arjan (38) beslist niet onervaren. Het ondernemen zit hem namelijk in het bloed.

'Mijn ouders hebben ook een eigen zaak. Klavertje 3 op het Wormerplein. En zelf heb ik maar liefst 22 jaar in de horeca gezeten in Amsterdam, ook bij familie. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan en heb ik uiteindelijk zelf ook de stap maar eens gewaagd', zo vertelt Ubink.

'Ik heb goed nagedacht en kwam met dit idee. Een outlet met casual schoenen en sneakers, voor jong en oud, en dan in het betaalbare segment.'


NIEUWE COLLECTIE De winkel is gevestigd in de oude locatie van Rituals in de Breedstraat.

'Een klein pand maar voor nu is het prima. Ik bestel maatseries en die staan uitgestald in schoenendozen, zoals je bij een outlet zou verwachten. Is het op, dan is het ook op. En er is een 'sales-hoek' waarin altijd leuke acties staan. 1 paar voor 20 en 2 voor 30 bijvoorbeeld. Eigenlijk is het hier iedere dag uitverkoop. Maar wat het leuk maakt is dat ik heel bewust de modetrends volg. Op dit moment zijn laarsjes met gespen bijvoorbeeld helemaal in. Bij mij kan men dan terecht voor betaalbare schoenen, niet van de dure merken te onderscheiden maar wel van goede en sterke kwaliteit.'


EXPERIMENT Voor Arjan is het allemaal een experiment. Hij heeft het pand voor een half jaar gehuurd en ziet daarna wel verder. Hij is echter vastbesloten om er een succes van te maken en groter te groeien.

SEIZOEN 'Maar vooralsnog draait het allemaal eigenlijk boven verwachting. Ik denk ook dat er behoefte was aan een dergelijke zaak in Purmerend. Klanten komen nu ook regelmatig terug om te kijken of er weer wat nieuws is. Ik vervang namelijk continu mijn aanbod, afhankelijk van het seizoen en de trends', zo vertelt de enthousiaste ondernemer.

KINDEREN 'Zoals nu met de koude winterdagen vliegen de lekkere pantoffels bijvoorbeeld als warme broodjes over de toonbank. Maar ook voor kinderen zijn er mooie schoenen. Ik verkoop ze al vanaf maatje 20. Er is altijd wel wat voor iedereen. Ik zou zeggen, loop eens binnen in de winkel aan de Breedstraat en laat je verrassen.'

Shoe & Sneaker Outlet is gevestigd aan de Breedstraat 23 in Purmerend (naast Halfords).

De winkel is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.