• Waterlandziekenhuis

In een elektrische auto naar het priklab

PURMEREND Alina Ouaalit was er even beduusd van. Zij had namelijk de eer om als eerste een rondje te rijden in de elektrische Audi TT RS, die onlangs werd geschonken aan de kinderpolikliniek van het Waterlandziekenhuis in Purmerend.

AFLEIDING De Audi TT RS is geschonken door de familie Waanders van Waanders Racing uit Medemblik. 'Ons hart ligt bij de autosport, daar hebben we lol in en wij gunnen het de kinderen dan zij ook lol hebben in de auto. Kinderen in het ziekenhuis kunnen tenslotte wel wat afleiding gebruiken'.

De bijna 1-jarige Alina mocht vervolgens als eerste een testritje maken.

KINDERPOLI De auto wordt voorlopig ingezet op de kinderpoli. Pedagogisch medewerker Nicolien Tilleman: 'Een ziekenhuisbezoek is altijd een beetje spannend, zeker als er nog een prik gehaald moet worden. We hopen dat de auto ervoor zorgt dat we van dat tochtje naar het priklab een bijzondere ervaring kunnen maken. Zo houden ze zo lang mogelijk zelf de regie, het zorgt voor afleiding en het is nog leuk ook'.

Later wordt bekeken of kinderen in het nog te verbouwen kinderdagcentrum straks zelf naar de operatiekamer kunnen rijden.

De auto is te besturen met een afstandsbediening, maar kan ook zelfstandig bestuurd worden.