Edamse schrijft kinderboek 'Jaap en Geertje'

EDAM Het nieuwe kinderboek van Monique G. Veerman, 'Jaap en Geertje - Bijzondere vriendjes' is onlangs verschenen. Het kinderboek gaat over Jaap en Geertje die samen bijzondere vriendjes ontmoeten.

Monique G. Veerman is opgegroeid in Volendam en woont nu met haar gezin in het schilderachtige stadje Edam. Als kind droomde zij ervan om ooit zelf een kinderboek te schrijven. Toen zij 38 jaar werd, besloot zij haar droom te volgen. Zij beleefde veel plezier aan het bedenken en het schrijven van de verhalen. Inspiratie kreeg zij van de alledaagse dingen, haar kinderen, huisdieren en de belevenissen in haar jeugd. Haar droom is uitgekomen, het boek is er. Ze hoopt haar plezier van de verhalen over te brengen aan de kinderen (en volwassenen) die het boek zullen lezen en voorlezen

Jaap en Geertje zijn broer en zus. Samen ontmoeten zij bijzondere vriendjes. Zo krijgen ze een hondje, Belle. Er ontstaat een bijzondere vriendschap met Belle. Maar ook met andere dieren zoals Muis, de hond van de aardige meneer die in dezelfde straat woont. Dan zijn er nog Kees en Jet, de beste vriendjes van Jaap en Geertje. En Stella, Mattis en Till. Deze kinderen ontmoeten Jaap en Geertje op de camping tijdens hun vakantie op het eiland Texel. Ze komen helemaal uit Zwitserland, praten Duits, maar ondanks de verschillende talen kunnen ze elkaar toch goed begrijpen. Samen met hun vriendjes beleven ze grappige en soms ook ontroerende avonturen, waarin altijd weer duidelijk wordt dat elke vriendschap bijzonder kan zijn, op wat voor manier dan ook.

Het boek kost 18,50 euro. ISBN: 9789463891233.