• Freeimages.co.uk

Duurzame Energiemarkt van gemeente Waterland in De Bolder

MONNICKENDAM  Gemeente Waterland houdt 18 januari 2018 in samenwerking met adviesburo Energie Waterland een Duurzame Energiemarkt en een informatiebijeenkomst over het verduurzamen van particuliere monumenten.  Locatie is Sociaal-Cultureel Centrum De Bolder in Monnickendam en het tijdstip is van 19.00  tot 22.00 uur.

Bijna 20 bedrijven uit de regio Waterland, en enkele van buiten de regio, doen mee aan de 'Duurzame Energie Markt' in Monnickendam. Bezoekers kunnen zich laten informeren over de mogelijkheden om hun (monumentale) huis te verduurzamen.

Op het gebied van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie is er juist voor deze monumenten nog een grote slag te slaan. Samen met De Groene Grachten, het Duurzaam Bouwloket en Bureau MVO is er in 2017 gezocht naar duurzame oplossingen voor de monumentale panden in de gemeente Waterland. In deze pilot, gesubsidieerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, werden drie panden uit de regio uitgekozen waarvoor een verduurzamingsadvies is opgesteld. Deze resultaten worden gebruikt als voorbeeld voor de rest van de regio. De ervaringen en resultaten van de deelnemende monument-eigenaren worden breed gedeeld op De Groene Menukaart, die op 18 januari wordt gelanceerd. Dit is een online platform waarop monumenteneigenaren en geïnteresseerden eenvoudig inspiratie op kunnen doen over alle mogelijkheden om historische panden te verduurzamen. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met mevrouw M. Leeverink, bereikbaar via (0299) 658 515 of M.Leeverink@waterland.nl.