• RTL-weerman Reinier van der Berg vertelt over wat wij allen kunnen doen om plastic soep in oceanen tegen te gaan.

    Duurzaamheidsbeurs

Duurzaamheidsbeurs in sporthal De Beuk

PURMEREND Met 60 standhouders en 20 sprekers is de Regionale Duurzaamheidsbeurs op zaterdag 14 april de grootste van Noord-Holland. De beurs vindt plaats in de nieuwe sporthal De Beuk aan de van IJsendijkstraat 365 in Purmerend en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Toegan is gratis.

Op de beurs informeren de meest innovatieve bedrijven uit de regio en daarbuiten hun nieuwste producten, initiatieven en ideeën om de wereld schoner te krijgen, beginnend bij het eigen huis, bedrijf of omgeving. Het gaat over energieverbruik, elektrisch vervoer, hergebruik en streekfood. De nieuwste auto- en fietsmodellen worden geshowd, energiesystemen worden visueel gemaakt, nieuwe producten uit afval wordt getoond en men kan proeven van wat de streek te bieden heeft.

ENERGIE Alle bekende bedrijven uit de regio zijn aanwezig met hun nieuwste producten rond energievermindering door zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Benieuwd naar de nieuwste modellen van alle topmerken? Op de beurs tonen acht autobedrijven hun nieuwste elektrische auto's. Daarnaast kunnen aanwezigen proefritten maken op de laatste sportieve highspeed fiets of op een geruisloze elektrische scooter.

SPREKERS Toonaangevende sprekers informeren bezoekers over de laatste inzichten, initiatieven en praktische tips. Zoals Diederik Samson – 'Van 't gas af'-, Antoine Maartens van Duurzaam Waterland en weerman Reinier van der Berg over de strijd tegen de 'plastic soep'. Maar ook Jan Vrolijk over biologisch boeren en Dirk Groot over het nut van het dagelijks oprapen van 1 'zwerfie'. Het winnend solarteam van TU Eindhoven is aanwezig om te vertellen over hun race in Australië.

De beurs wordt om 11.00 uur geopend door gedeputeerde van Noord-Holland, Jack van der Hoek, maar is vanaf 10.00 uur open voor vroege vogels. Zie ook www.regionaleduurzaamheidsbeurs.nl