• Renata Willems stopt als directeur van Wij Allemaal.

    Han Giskes

'Dit heeft mijn leven echt verrijkt'

PURMEREND Met ziel en zaligheid heeft zij zich ingezet voor Wij Allemaal, het inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten, naasten en nabestaanden. Onder de vleugels van Renata Willems is het inloophuis groter geworden dan men ooit had durven dromen. Maar nu is het voor Willems tijd om een andere weg in te slaan. Per 23 december draagt de Purmerendse het stokje over aan een ander.

Kelly van Roosmaelen

GEVOEL Moeilijk was deze beslissing zeker. Willems is hier niet over één nacht ijs gegaan. 'Het gevoel bekroop mij al een tijdje dat de tijd voor mij gekomen was om te stoppen als directeur van het inloophuis. Maar dat gevoel stopte ik steeds weg. Wij Allemaal is immers toch een beetje mijn kindje. Ik heb hier 6 jaar mijn ziel en zaligheid in gestopt', zo vertelt ze.

GROOT Maar tijdens een vakantie en na gesprekken met haar naasten hakte Willems toch de knoop door. 'Ik heb voor mijn gevoel kunnen doen wat in mijn vermogen lag om het inloophuis zo groot mogelijk te maken. En dat is volgens mij goed gelukt. Er staat een nieuw bestuur, alles loopt op rolletjes. Dit is het moment om het stokje over te dragen. Het inloophuis heeft mijn leven echt verrijkt, maar het is mooi geweest.'

DIRECTEUR Op 22 december is Renata Willems voor het laatst in het inloophuis. Tussen kerst en oud en nieuw gaat het inloophuis dicht en wie er daarna aan roer staat, is nog de vraag. 'Er zijn binnen het bestuur gesprekken geweest over een opvolger, maar eerlijk gezegd heb ik mij daar zo veel mogelijk buiten gelaten. Die beslissing is niet aan mij.'

Concrete plannen voor de toekomst heeft zij niet. Eerst even rust nemen en daarna kijken wat er op haar pad komt. 'Ik ben een sociaal dier en ik ben ondernemend. Wie weet wat ik nog voor Purmerend kan betekenen? Ik ben benieuwd wat er op mijn pad komt. Ik hoop echt dat ik over 10 jaar nog eens een kop koffie kan komen drinken in het inloophuis. Want Wij Allemaal moet gewoon blijven bestaan', zo besluit Willems.