Dierenbuddy zoekt cliënten

PURMEREND Dierenbuddy is een initiatief van de afdeling preventie van De Dierenbescherming. Deze activiteit, geheel gerund door vrijwilligers, is in het jaar 2017 ook in de gemeente Purmerend opgestart. Dierenbuddy richt zich op ouderen en chronisch zieken met huisdieren, die hulp nodig hebben bij de zorg voor deze dieren en zelf niet de financiële middelen hebben om hulp 'in te kopen'.

GEZELSCHAP Met het ouder worden kunnen (lichamelijke) beperkingen toenemen en er voor zorgen dat het niet meer lukt om geheel zelfstandig voor een huisdier te zorgen. Ook het sociale netwerk kan kleiner worden, waardoor het niet altijd meer mogelijk is om een beroep te doen op familie, vrienden of kennissen. Terwijl het hebben van een huisdier vaak heel veel kan betekenen voor iemand. Met de hulp van Dierenbuddy kunnen mens én dier zo lang mogelijk van elkaars gezelschap genieten.

PRAKTISCHE HULP De vrijwilligers van Dierenbuddy helpen bij de verzorging van een huisdier in de thuissituatie of in een zorginstelling waar huisdieren zijn toegestaan. Te denken valt aan praktische hulp zoals het verschonen van de kattenbak of vogelkooi, een lange wandeling met de hond maken, naar de dierenarts gaan en eventueel opvang voor het dier te regelen, indien de situatie daarom vraagt. Op deze manier hoeven dier en baasje niet gedwongen van elkaar gescheiden te worden.

CONTACT Heeft u een huisdier en ondervind u als gevolg van een chronische ziekte of beperking belemmeringen in de zorg voor uw huisdier? Beschikt u (daarnaast) over onvoldoende financiële middelen en heeft u een klein of geen sociaal netwerk? Of kent u iemand uit uw omgeving, die mogelijk hulp kan gebruiken?

Neem dan contact op met het regiokantoor Noordwest via telefoon 088 811 3390 of stuur een mail naar: info.regionoordwest@dierenbescherming.nl. De lokale coördinator Dierenbuddy Purmerend neemt dan contact op om te kijken wat Dierenbuddy kan betekenen.