Diamanten geluk voor Jan en Hieke

PURMEREND Burgemeester Don Bijl bracht afgelopen week een felicitatiebezoek aan het echtpaar Jan en Hieke Zwaan-de Boer. Het echtpaar vierde het 60-jarig huwelijksjubileum.SCHEEPSBOUW Jan (83) is geboren in Opperdoes en Hieke (85) in Hommerts (Friesland). Als klein meisje verhuisde Hieke van Hommerts naar Opperdoes. Haar vader had een slagerij en zij hielp daar regelmatig. De ouders van Hieke en Jan raakten bevriend en zodoende leerden ze elkaar kennen. Jan zat aanvankelijk in de tuinbouw maar had zich omgeschoold om te gaan werken in de scheepsbouw in Amsterdam Noord. Na twee en een half jaar verkering gingen Jan en Hieke trouwen. Het pasgetrouwde stel kreeg via het werk van Jan een woning in Purmerend.

Hieke en Jan kregen een dochter en een zoon en zijn ondertussen de grootouders van vier kleinkinderen. Inmiddels is er een achterkleinkind op komst. De kinderen van Hieke en Jan wonen ook in Purmerend.

Jan werkte bijna veertig jaar lang bij IHC Verschuuren in Amsterdam Noord. Toen deze werf failliet ging en gesloten werd, ging hij bij de Oranjewerf als werkmeester in Amsterdam Noord werken.

VOORGANGER Ook maatschappelijk hebben Jan en Hieke hun steentje bijgedragen. Jan was twintig jaar lang voorganger van de Christengemeente in Purmerend. Hieke heeft veel bejaardenhulp verleend.

Jan leest graag en Hieke borduurt kaarten voor goede doelen zoals voor de markt voor Triton en voor gevangenen. Zij is graag creatief bezig. Samen zijn ze een aantal keren naar de zus van Hieke in Amerika geweest. Ook hebben ze een aantal bootreizen in Nederland, Duitsland en België gedaan.

Ook hadden ze 27 jaar lang een stacaravan in de buurt van Schoorl.

Het jubileum werd gevierd met een brunch en een borrel.