• Het diamanten echtpaar met loco-burgemeester Hegger.

    Han Giskes

Diamant voor Harry en Fien

PURMEREND Het was vorige week feest in huize Bredschneijder-Van der Hoek. Reden: Harry en Fien vierden hun 60-jarig huwelijksjubileum. Loco-burgemeester Mario Hegger bracht het echtpaar een felicitatiebezoek. En natuurlijk nam hij een grote bos bloemen mee. Harry (86 jaar) en Fien (81 jaar) zijn beiden geboren en getogen in Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen toen Fien van de tandarts af kwam en een lekke fietsband had. Harry was haar redder in nood.

INMIDDELS OVERGROOTOUDERS Na een verkeringstijd van ruim 1,5 jaar ging het stel trouwen en wonen in de Marnixstraat in Amsterdam. Ze kregen een dochter en een zoon. Later werden zij opa en oma van vier kleinkinderen en overgrootouders van een achterkleinkind. Na een aantal verhuizingen binnen Amsterdam en een tussenstop van 4,5 jaar in Purmerend, zijn ze sinds vorig jaar november weer teruggekeerd naar Purmerend. Hun dochter woont ook in Purmerend en het bevalt hen hier prima.

AUTOPLAATWERKER Voordat de kinderen kwamen, werkte Fien op een atelier. Toen de kinderen groter waren deed ze de schoonmaak op een kantoor. Ook nam Fien de mantelzorg voor haar ouders en schoonouders op zich. Harry was autoplaatwerker bij de gemeente Amsterdam. Dit heeft hij tot zijn pensioen gedaan. Ze gaan graag kaarten en voorheen gingen ze ook graag zwemmen en veel fietsen. Langlaufen op wintersport was ook favoriet. Nu gaan ze nog geregeld naar musicals.

Om het jubileum te vieren, gingen Harry en Fien met de kinderen, kleinkinderen en familie gezellig uit eten.