• Bibliotheek Waterland

De Nationale Voorleesdagen

WATERLAND Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari, worden er in de vestigingen van Bibliotheek Waterland allerlei voorleesactiviteiten gehouden. Kinderen krijgen ook nog eens een leuk cadeautje als ze lid worden.

FANTASIE Voorlezen prikkelt de fantasie en het vergroot de kennis van de taal. De bibliotheek wil graag ouders helpen om van voorlezen een dagelijkse gewoonte te maken. Daarom kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden en boetevrij boeken lenen. En er zijn er regelmatig leuke en inspirerende bijeenkomsten voor kinderen, ouders en grootouders in de bibliotheek.

YOGA In de bibliotheek in Edam kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar zaterdag 27 januari om 10.30 uur opgaan in het verhaal 'Ssst! De tijger slaapt'. Eerst leest de yogajuf voor uit het bekroonde prentenboek van Britta Teckentrup en dan gaan de kinderen tijdens een speciale yogales heel voorzichtig langs de tijger lopen.De toegang is vrij. De activiteit vindt ook plaats op zaterdag 27 januari om 10.30 uur in de Bibliotheek Landsmeer en zondag 28 januari om 14.30 uur in de Bibliotheek Purmerend.

GEDICHTENMIDDAG Brenda Heijnis schreef een bundel met humoristische, luchtige gedichten voor jonge kinderen. Op zaterdag 3 februari van 14.30 tot 15.30 uur komt zij in de Bibliotheek Purmerend voorlezen uit eigen werk. Over in de plassen springen, de regenboog, wiebelige oma's en rare buurvrouwen. Kinderen mogen luisteren, meepraten en tekenen. Deze activiteit is voor kinderen van 5 tot 6 jaar. Toegang is vrij.

SING-IN In de Bibliotheek Volendam is er op zaterdag 27 januari om 15.30 uur een sing-in tijdens de activiteit Muziek op Schoot van docenten Louise Dijkman en Diana Veldkamp. Deze activiteit is voor kinderen van 1 tot 4 jaar en de toegang is vrij. Er is ook een sing-in op zaterdag 27 januari om 10.30 uur in Bibliotheek Purmerend en op zaterdag 3 februari om 10.30 uur in Bibliotheek Beemster.

VERTELKASTJE Verteltheater Leeuwenhart treedt woensdag 31 januari om 15.30 uur op in Bibliotheek Purmerend. Een adembenemende voorstelling van verteltheater Leeuwenhart. Deze activiteit is voor kinderen van 4 tot 6 jaar en de kosten zijn 2,50 euro voor 1 kind en 1 begeleider. Kaartverkoop via www.bibliotheekwaterland.nl